Bisljimi: Napad u Banjskoj može poništiti napredak ostvarenim dijalogom Kosova i Srbije

Zamenik kosovskog premijera Besnik Bisljimi je rekao da Srbija "ima kapacitet da destabilizuje Kosovo i Balkan".
Bisljimi: Napad u Banjskoj može poništiti napredak ostvarenim dijalogom Kosova i Srbije
Foto: Beta/AP

On je dodao da "napad srpske terorističke grupe" na Kosovsku policiju u selu Banjska 24. septembra mogao da poništi napredak koji su Kosovo i Srbija postigli dijalogom.

On je na konferenciji Instituta za hibridne ratne studije "Hobotnica" rekao da "ova vrsta terorističke agresije (kao u Banjskoj) može poništiti sav napredak koji su Kosovo i Srbija ostvarili u prošlosti, napredak koji se pokušava postići kroz dijalog sa Srbijom. Opšti je utisak da su odnosi Kosova i Srbije posle 11 godina dijaloga u Briselu nisu išli ka zbližavanju, ali imamo veće zahlađenje".

Bisljimi je rekao da je delovanje kriminalne grupe u Banjskoj bilo je "izuzetno agresivno".
 
"Od tada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić kontinuirano pokušavao da relativizuje ove zločinačke radnje, amnestirajući i besramno negirajući kao neistinite nalaze naših bezbednosnih organa, istovremeno veličajući njihovo delovanje (grupe) kao patriotske radnje", rekao je Bisljimi.
 
Grupa napadača je 24. septembra napala Kosovsku policiju, ubivši jednog od njenih pripadnika. Zatim je došlo do sukoba u kojem su ubijena trojica napadača, a Srbija je proglasila dan žalosti radi, kako je najavila njena vlada, "odavanja pošte nastradalima u tragičnim događajima na Kosovu i Metohiji".
  • Voldi

    12.10.2023 09:53
    Ne može da poništi nešto što ne postoji, niti je postojalo.
  • V5

    12.10.2023 06:45
    Muljanje
    Napad u Banjskoj može poništiti napredak ostvarenim dijalogom Kosova i Srbije

    Pa to je i bio cilj obe strane.
  • SRB-IN

    12.10.2023 00:01
    Novi Izrael
    Nažalost, Ameri od pola bivše Jugoslavije prave novi Izrael a mi Srbi smo im kao Palestinci. Krivi smo što smo tu gde jesmo. Moramo da se suprotstavimo pomoću, sloge, pameti i narvno parizera...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija