Tužilaštvo za organizovani kriminal od KRIK-a tražilo snimak Vučkovićevog razgovora sa saradnicima

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal uputilo je dopis redakciji KRIK-a kojim traži audio-snimak na kome se čuje žandarm Nenad Vučković Vučko kako razgovara sa svojim saradnicima.
Tužilaštvo za organizovani kriminal od KRIK-a tražilo snimak Vučkovićevog razgovora sa saradnicima
Foto: 021.rs
Audio-snimak otkriva da je, između ostalog, žandarm naređivao kriminalcima, organizovao ih i savetovao kako da se ponašaju u odnosima sa drugim kriminalnim grupama, piše KRIK.
"Potrebno je da nam dostavite celokupan audio-zapis razgovora na koji se pozivate u tekstu i koji po vašoj informaciji vodi Vučković Nenad, pripadnik MUP-a RS, sa za sada nepoznatim licima", piše u dopisu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal koji je potpisao tužilac Goran Marjanović.
Reakcija ovog tužilaštva došla je dan nakon što smo mu poslali pitanja šta će učiniti povodom novih dokaza koje je KRIK objavio o tome da je žandarm Vučković blisko sarađivao sa kriminalcima i praktično bio šef huligansko-kriminalnoj grupi koju je najpre predvodio Aleksandar Stanković Sale Mutavi, a zatim Veljko Belivuk.
 
Među dokazima koje je KRIK objavio je audio-snimak na kome se čuje Vučković kako tvrdi da je njegova grupa imala "celu policiju u rukama", ali i da je povlačio razne poteze, među kojima, i da je stupao u kontakt sa ozloglašenim kriminalcima Sretenom Jocićem zvanim Joca Amsterdam i Željkom Maksimovićem Makom, najpoznatijim ubicom klana "Amerika" za kojim srpska policija traga već 20 godina zbog ubistva policijskog generala.
 
KRIK je audio-snimak objavio u okviru teksta i on je dostupan javnosti, o čemu će obavestiti i tužilaštvo.
 
Ranije je Više tužilaštvo u Beogradu navelo je da ispitivanje Vučkovićevih kriminalnih veza nije u njihovoj nadležnosti.
 
Osim snimka, KRIK je došao i do niza dokumenata, među kojima je i beleška iz policije sastavljena prilikom saslušanja Vučkovića o ubistvu Stankovića. 
On je tada kolegama u policiji priznao da mu je ubijeni kriminalac bio najbolji prijatelj, ali i da je nakon likvidacije uništio njegove mobilne telefone koji su mogli da budu važan dokaz u istrazi ubistva i otkriju veze koje je Stanković imao u državi.
 
Uprkos žandarmovom priznanju, ni policija ni tužilaštvo nisu pokrenuli protiv njega nikakav postupak. I to nije bio prvi put – isto se desilo najmanje šest puta.
  • Ивица Паткић

    12.10.2023 14:06
    Од Косовске полиције нису тражили снимак за Малог Радојицу,огреши се само о геометра са улагањем у куће
  • Milan NS

    12.10.2023 14:00
    Tromo tužilaštvo
    traži snimak i utvrdiće da "nije autentičan", pa opet neće pokrenuti istragu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija