Gašić: Unapređenje položaja žena je stalni prioritet MUP-a, na putu smo ravnopravnosti

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić otvorio je Regionalnu konferenciju mreža žena u policiji, na temu "Žene u policiji i liderstvo - izazovi i dobre prakse".
Gašić: Unapređenje položaja žena je stalni prioritet MUP-a, na putu smo ravnopravnosti
Foto: 021.rs

Rekao je da je unapređenje položaja zena i povećanje zastupljenosti u ukupnom broju zaposlenih jedan on nepromenjenih prioriteta MUP-a.

"Raduje me što vidim koliko vas je danas ovde, ali je sve više više žena na značajnim i važnim državnim i društvenim funkcijama. To govori da je Srbija na dobrom putu. Na putu jednakih mogućnosti i ravnopravnosti za sve", rekao je Gašić otvarajući konferenciju.

Ministar je istakao da MUP ima odgovornost prema svim društvenim grupama i nastoji da politika jednakosti i mogućnosti bude uvedena u sve elemente sistema.
 
"Ponosan sam na činjenicu što je osnivanjem 'Mreža žena u policiji' MUP Srbije napravio značajan iskorak ka boljoj ravnopravnosti, većoj toleranciji i boljem razumevanju", ukazao je Gašić.
 
On je dodao je da se udruženje žena u policiji pokazalo se kao velika snaga i potencijal sektora bezbednosti u Srbiji, ali i podsticaj za sve mlade žene koje žele da postanu policijske službenice, profesionalne i posvećene.
 
"U stalnom porastu je zainteresovanost devojaka za prijem za školovanje u kriminalističku policiju i akademiju, a od skora i u srednju školu unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici. Unapređenje položaja zena i povećanje zastupljenosti u ukupnom broju zaposlenih je jedan on nepromenjenih prioriteta MUP", rekao je Gašić
 
Ministar je istakao da je trenutno zastupljenost žena u MUP-u 27 odsto, a na rukovodećim pozicijama 18,6 odsto.
 
Pored Gašića, na konferenciji između ostalih učestvuju ministarke Vlade Srbije, Jelena Tanasković, Maja Popović, Slavica Đukic Dejanović, Darija Kisić, predsednica Vrhovnog suda Jasmina Vasović, Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković, Gordana Predić, specijalna savetnica ministarke kulture i Mirjana Čizmarov direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije.
Konferenciju organizuje Mreža žena u policiji Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, u saradnji sa UN Women i Međunarodnim biroom za narkotike i sprovođenje zakona Stejt departmenta (INL) Američke ambasade u Beogradu.
 
Cilj konferencije je razmena iskustava i dobre prakse, kao i izazova, na regionalnom i evropskom nivou u sektoru bezbednosti kada su u pitanju liderke i njihova uloga, sticanje novih znanja za prevazilaženja izazova sa kojima se suočavaju u sektoru bezbednosti, kao i umrežavanje i jačanje saradnje kroz međusobnu podršku i zajedničke inicijative.
  • Свилени

    13.10.2023 14:48
    Па нека прими Ану Брнабић,Јоргованку Табаковић,Мају Гојковић можда нас крене и у Муп-у
  • pajo patak

    13.10.2023 14:16
    sada može da proširi
    budalastu izjavu od pre par godina: voli kada kleče pred pendrekom.
  • Seka

    13.10.2023 13:51
    Ti??????
    se usudjuješ da komentarišeš žene??
    Prvo klekni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.