PIO: Penzionerske kartice mogu da se podignu i subotom

Penzioneri koji su podneli prijavu za Penzionersku karticu, istu mogu preuzeti lično u filijali ili drugoj organizacionoj jedinici Fonda.

Ovo je navedeno u obaveštenju koje su dobili porukom na mobilnom telefonu ili mejlom, saopštio je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje.

U saopštenju fonda je navedeno da su radi brže podele kartica i manjeg čekanja sve filijale Fonda PIO otvorene svakog radnog dana, od 15 do 18 časova, kao i subotom od sedam do 12, samo u funkciji podele penzionerskih kartica.

Korisnici koji nisu dobili poruke, odnosno čije su kartice u postupku personalizacije, dobiće ih na kućnu adresu čim budu izrađene, navode iz fonda i dodaju da su korisnici obavezni da prilikom preuzimanja kartica od poštara, potpišu izjave saglasnosti, koje će Pošta Srbije proslediti fondu, kako bi tamo kartice bile aktivirane.

  • Dragiša

    27.01.2024 18:08
    Panić
    Dobio sam email da mogu da podignem penzionersku karticu svakog radnog dana. U Batočini u PIO fondu piše,da sa strankama rade utorkom i četvrkom od 8-15 ili 16h. Bolje da nisam elektronski podneo zahtev,i da mi poštar donese na kućnu adresu. Pozdrav.
  • Boki

    14.10.2023 15:08
    Užas
    Ceo državni aparat upregao se u bezvredne kartice.Hajde vi iz digitalne države povežite dva doma zdravlja u Novom Sadu.Ovako nosam papire tamo vamo.Pola radnog vremena moj lekar prepisuje izveštaje specijalista.U međuvremenu,nestanu lekovi upisani kao terapija pa u apoteci kažu,nema kod vas ništa.Pa se vrati kod svog lekara.Očigledno softver nekog "člana".Katastrofa.
  • Uroš

    13.10.2023 15:13
    Glupo iživljavanje
    Ako je neko dao saglasnost i poručio karticu, čemu iživljavanje o nekakvom potpisu poštaru?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija