Vučić: Nisam ja vlasnik života i budućnosti Srba na Kosovu, nikada nikoga ne primoravam

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija želi formiranje Zajednice srpskih opština i sprovođenje Briselskog sporazuma koji je jedini potpisan.
"I najgori razgovor bolji je od toga nego da razgovora nema“, rekao je Vučić u Pekingu.

Upitan o navodima da vrši pritisak na Srbe na Kosovu da izađu na izbore, Vučić je rekao da je on "i prethodni put bio za to da Srbi učestvuju na izborima, ali da su oni bili protiv", a da on podržava sve odluke srpskih predstavnika.

Dodao je da će podržati svaku odluku kosovskih Srba, "čak i kad nije dobra po njih ili sveukupno po Srbiju, jer je potrebno biti uz te ljude i kada je teško i kada je lako".
 
"Nikada nikoga ne primoravam, niti to mogu da učinim, niti sam ja vlasnik njiihovih života i njihove budućnost. Ja sam rekao da mislim da su promenjene okolnosti, da bi bilo dobro da razmisle i da ih ja molim za to", rekao je Vučić.
 
Upitan o izborima u Srbiji i prognozi rezultata, Vučić je rekao: "Utakmica još nije ni počela, tek tamo 1, 2, 3. (novembra) videćemo kad utakmica tek počinje. Videćemo šta narod kaže“.

Komentari 28

  • Kuku

    17.10.2023 06:59
    Meni
    Većeg lažova u životu nisam čuo....
  • Eon

    17.10.2023 06:18
    Obraz od teflona
    Laže sve više i nije ga sramota, baš ni malo.
  • andrija

    17.10.2023 01:54
    Da nije...
    t... bilo bi smesno...krajina hrvatska...
    Umjetnost ratovanja je umjetnost uništavanja ljudi, a politika je umjetnost zavaravanja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija