Vučević: Šest država htelo da kupi oružje iz Srbije od početka sukoba u Izraelu

Ministar odbrane Miloš Vučević kaže da je Srbija dobila zahtev od šest država za dodatnu kupovinu naoružanja i vojne opreme koji proizvodi srpska namenska industrija, od početka sukoba u Izraelu.
 Vučević: Šest država htelo da kupi oružje iz Srbije od početka sukoba u Izraelu
Foto: Pixabay (ilustracija)
"To vam pokazuje kolika je trka da se nabavi sve ono što države smatraju da im je neophodno da garantuju svoju bezbednost, ali i da bi pomagale neke druge države. Sve zavisi kako ko vodi politiku", rekao je Vučević za televiziju Pink.
Vučević se sa delegacijom Srbije nalazi u Kini, gde će biti potpisano više sporazuma između dve zemlje, a ministra odbrane sutra očekuje sastanak sa potpredsednikom Centralne vojne komisije sa kojim će razgovarati o potencijalno novim poslovima za protivvazduhoplovnu odbranu i bespilotne letelice.
Glavni deo dogovora o pitanju dalje vojne saradnje Srbije i Kine u oblasti odbrane će biti, prema rečima Vučevića, sastanak predsednika Aleksandra Vučića i Si Đinpinga.
 
"To su strateški dogovori. Vi znate da mi više ne možemo da kupujemo na ruskom tržištu. Imamo problem zbog sankcija, ratova, pretnji... Zato gledamo da otvorimo nova tržišta, a imamo dobro strateško, tradicionalno prijateljstvo sa Kinom", rekao je Vučević. 
  • zztop

    17.10.2023 12:17
    A jesu šta naručili oni kupci iz tuzle ...
  • Gnom

    17.10.2023 06:59
    Koliko se ti ministre razumes u ratnu tematiku govori da ste dobili ostavku ministra za vojna i boracka pitanja zato sto se trpate u sve i svasta....
  • Temerinac

    16.10.2023 22:17
    Odlično, pojačavaj proizvodnju i prodavaj

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.