Vučić: "Kurtijev trik" - u Tirani pokušao da navede Srbiju da prizna Kosovo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je na samitu Belrinskog procesa u Tirani kosovski premijer Aljbin Kurti nudio Srbiji deklaraciju čije bi potpisivanje značilo priznanje Kosova.
 Vučić: "Kurtijev trik" - u Tirani pokušao da navede Srbiju da prizna Kosovo
Foto: 021.rs
Povodom navoda da je Kurti premijerki Srbije Ani Brnabić u Tirani nudio papire na potpisivanje, Vučić je rekao da je u pitanju "Kurtijev trik" dodajući da "Kurti svaki put donosi neki papir koji niko neće da potpisuje".
"On vam kaže 'doneo sam vam da potpišete deklaraciju o miru' i vi smatrate u tom trenutku da je on doneo nešto lepo da potpišete zato što se tu koristi reč 'mir'. Samo zaboravlja da kaže da deklaraciju o miru mogu da potpišu samo suverene i nezavisne države. Dakle, onog sekunda kada biste potpisali, vi ste priznali nezavisno Kosovo", rekao je Vučić novinarima u Pekingu.
Naglasio je da Srbija o tome mora da vodi računa i da nije protiv mira, ali ne može da proglasi Kosovo nezavisnom državom.
  • Serafin

    18.10.2023 10:12
    Kad smo vec kod " mira" o kojem baljezga Vucic,zasto se na zahtev Kurtija ne potpisuje sporazum o nenapadanju izmedju Kosova i Srbije,time bi se Kosovo obavezalo da nece napasti Srbiju
  • Zardjala kasika

    17.10.2023 19:43
    Super pa imamo tebe pa da to sprecis, uopste nisi vec predao!
  • xe54

    17.10.2023 19:38
    Imamo mi našeg Kurtija
    Ne treba nama Kurti pa da nam bude loše, nama je zadnjih 11 godina najlošije što može biti sa ovim našim Kurtijem koji usta ne zaklapa od hvalisanja i laganja, a sada je to počeo još intenzivnije da radi zbog izbora.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Umro Mihailo Crnobrnja

Bivši predsednik Evropskog pokreta u Srbiji, doktor ekonomskih nauka Mihailo Crnobrnja, umro je danas u 78. godini, saopštio je Evropski pokret.