Gradonačelnik Kragujevca: Veliki školski čas će biti u dosadašnjem terminu u 11 časova

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić pozvao je građane na dođu na Veliki školski čas u petak 21. oktobra u 11 sati.
Gradonačelnik Kragujevca: Veliki školski čas će biti u dosadašnjem terminu u 11 časova
Foto: 021.rs
On je ocenio da je zloupotreba Šumarica i "Velikog školskog časa" na bilo koji način "nedopustiva".
Podsetimo, medijima je poslato obaveštenje Gradske uprave i Spomen parka da će "Veliki školski čas" biti održan po izmenjenoj satnici odnosno pola sata ranije, kao i moleban koji se služi kraj spomenika u Šumaricama.
Posle te objave, negodovali su građani na društvenim mrežama, pojedina udruženja i političke partije.
 
Prvi put posle obaveštenja o promeni termina, večeras se saopštenjem oglasio gradonačelnik Kragujevca, uz poziv građanima da na manifestaciju, ipak, dođu u 11 sati, što je termin koji se poštuje decenijama.
 
Dašić dalje u saopštenju navodi da je "kragujevački oktobar najveća tragedija u istoriji čovečanstva" i da mu "nije jasno ko sebi daje za pravo da širi informaciju o skraćivanju Velikog školskog časa".
 
Istakao je da je "Veliki školski čas" tradicionalna antiratna manifestacija posvećena civilnim žrtvama fašističkih okupatora koji su tog dana streljali i 300 đaka Muške gimnazije.
 
"Veliki školski čas je opomena, ali i poziv na mir i toleranciju. Važan način negovanja kulture sećanja kroz umetničku manifestaciju, jednu od najstarijih te vrste u zemlji", rekao je gradonačelnik.
 
Dašić je istakao da je upravo zbog te manifestacije koja svake godine traje 45 minuta, kragujevačka tragedija prepoznata u celom svetu kao simbol stradanja nevinih sa porukom da se ne zaboravi i nikada ne ponovi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.