Imenovani novi ambasadori Srbije pri UN u Ženevi, u Slovačkoj i u Gani

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić je saopštio da je današnjim objavljivanjem ukaza predsednika Srbije okončana procedura postavljanja još tri ambasadora.
Imenovani novi ambasadori Srbije pri UN u Ženevi, u Slovačkoj i u Gani
Foto: 021.rs
"Naša zemlja će uskoro imati nove šefove diplomatsko-konzularnih predstavništava, Milana Milanovića u Stalnoj misiji pri Ujedinjenim nacijama i drugim međunarodnim organizacijama u Ženevi, Aleksandra Nakića u Ambasadi u Bratislavi (Slovačka) i Milutina Stanojevića u Ambasadi u Akri (Gana)", rekao je Dačić.
U saopštenju Ministarstva se navodi da je Milan Milanović poo završetku studija Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu 1988. godine stupio u diplomatsku službu tadašnje SFRJ. U Ministarstvu je radio u Kabinetu ministra i vodio odeljenja za NATO, Partnerstvo za mir, kao i Odeljenje za UN, a od 2021. godine je pomoćnik ministra spoljnih poslova za multilateralnu saradnju.
Milutin Stanojević je zaposlen u Ministarstvu spoljnih poslova od 1990. godine, a radio je u Odeljenju za Južnu i Jugoistočnu Aziju, Direkciji za analizu i planiranje i Direkciji za NATO. Službovao je u Ambasadi u Nju Delhiju, Generalnom konzulatu u Sidneju i Ambasadi u Kanberi. Bio je otpravnik poslova, a od 2013. godine ambasador Srbije u Izraelu. U Ambasadi u Akri je od 2021. godine otpravnik poslova. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.
 
Aleksandar Nakić je diplomirao na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjluci. Radio je kao koordinator lučko-pristaničnih usluga u Luci Novi Sad i bio je član Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac zadužen za sport, omladinu i kulturu. Od 2021. do 2023. godine obavljao je funkciju generalnog konzula Srbije u Vukovaru, piše u saopštenju.
  • Novi Sad

    12.04.2024 08:14
    .
    Nakic je kupio diplomu a ne zavrsio,to je velika razlika.
  • dragi

    21.10.2023 10:34
    opet kadar
    Nakic...i fakultet pa mante se...nema taj 2 semestra... A ciji je...pitajte u SPC..
  • Eon

    21.10.2023 07:28
    Kvalifikacija ima raznih
    Stanojević i Milanović imaju veze sa diplomatijom, ali Nakić skoro nikakve. Mora biti da je zadužio nekog od glavonja, ili je kum.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija