Vučić na proslavi SNS: Predstojeći izbori su mi najvažniji do sada, boriću se zajedno sa SNS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Šapcu, uoči proslave 15 godina postojanja SNS, da su predstojeći izbori "najvažniji do sada".
Dodao je da će se on "boriti zajedno" sa članovima te stranke.
"Da vam kažem veliko hvala za sve pobede u prethodnim godina i da vam kažem da su izbori pred vama najvažniji izbori. Pokušaće da sruše sve ono što ste vi stvarali svojom snagom, svojom energijom", rekao je Vučić pristalicama stranke u Šapcu.
Vučić nije predsednik SNS od maja ove godine, a danas je naveo da se "neće sklanjati u stranu i da neće biti neutralan".
 
"Biti neutralan i ne biti uz svoju Srpsku naprednu stranku je zločin prema Srbiji. Zato ću da podržim svim srcem, svom snagom, i da se borim zajedno s vama", rekao je on.
 
Dodao je da će vanredni izbori 17. decembra biti "odsudni".
 
Pozvao je sve one koji su "od početka" bili u SNS, a koji po njegovim rečima, nisu odstupili od ideja "slobodarske Srbije" da se uključe u predstojeću kampanju. 
 
"Izbori 17. decembra su odsudni, tog dana nema opuštanja", rekao je Vučić.
Vučević: Prvih 15 godina SNS je tek prvo poluvreme, drugo će biti mnogo teže 
 
Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević je izjavio da je dosadašnjih 15 godina postojanja te stranke tek "prvo poluvreme", a da će "drugo poluvreme" biti mnogo teže.
 
"Neće navijati za nas ni sudija, ni VAR-soba. Protivniku će biti dozvoljeno da nas povređuje, arbitar će nama davati žute i crvene kartone, a mi moramo dobro da razumemo da sve što je urađeno u 15 godina, kao vodom može da bude odnešeno u neverovatno kratkom periodu ako se na vlast vrate oni koji su uništavali Srbiju", rekao je Vučević na proslavi 15. godišnjice postojanja SNS.
 
Naveo je da stranka ima gotovo 700.000 članova i da je "prirodno da ne misle svi isto o određenim pitanjima", ali da je mnogo više onoga što ih spaja, pre svega "ljubav prema Srbiji".
 
"Kada podvučemo crtu posle ovih 15 godina postojanja SNS - stranke koja je bila neophodna Srbiji, videćemo kilometre i kilometre autoputeva, modernizovane i brze železničke pruge, stotine fabrika, nove kliničke centre, bolnice, domove zdravlja...", kazao je Vučević.
 
Govoreći o opoziciji, kazao je da se oni zbrajaju u jednu kolonu koju će najverovatnije predvoditi Marinika Tepić i Miroslav Aleksić, a iza njih je "najveći politički tajkun Srbije" - predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas.
 
"On je pokrovitelj svega toga, on stoji iza te liste, samo se boji da se kandiduje. Ne sme svoje ime da stavi na listu, nego pušta druge", ocenio je Vučević.
 
Ocenio je i da bi opozicija ako pobedi na izborima "uvela sankcije Rusiji, ušla u NATO i proglasila Srbiju za genocidnu državu i genocidan narod".
 
"A Srpska napredna stranka i naši politički saveznici moraju da imaju politički odgovor na to i da pobede na izborima koji su pred nama, a ne da imaju malodušnost i bezvoljnost. Nema predaje, ovo je prvo poluvreme. Nemamo pravo na razočaranost, defetizam, umor, nego na političku borbu, borbu za Srbiju", rekao je Vučević.
 
Dodao je da u "drugo poluvreme" SNS ide ne da čuva rezultat, nego da "još više vodi".

Komentari 39

  • R49

    21.10.2023 19:42
    @ Bubiša
    Pa kad ga toliko obožavaš, vodi ga kući. Bićemo ti zahvalni.
  • zztop

    21.10.2023 19:09
    A jel se on to po ustavu meša u izbore i podržava jednu stranku , imali premijera u ovoj državi ... koga sad slušati vučića , vučevića il vučičevića
  • parlament

    21.10.2023 19:01
    ja sam ushicena kao i vi dragi nas

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija