Mali akcionari Robnih kuća "Beograd" najavili protest ispred Predsedništva

Bivši zaposleni, mali akcionari Robnih kuća "Beograd“ najavili su protest ispred Andrićevog venca 1, odnosno Predsedništva, 30. oktobra.
Mali akcionari Robnih kuća "Beograd" najavili protest ispred Predsedništva
Foto: Pixabay
Oni dovode u pitanje privatizaciju Robnih kuća koje su 2005. godini kupili Verano motors i MIG real estate za 360 miliona evra, ali i opravdanost uvođenja stečaja u kompaniju 2002. godine. Inače, stečaj je okončan 2009. godine, prenosi Danas.
Prema rečima Dragana Skakovskog, predsednika Udruženja malih akcionara RK Beograd, oni su predali zahteve premijerki Ani Brnabić u junu, ali nisu nikakav odgovor dobili. Zatim su pre nekoliko dana imali sastanak sa ministrom privrede, ali bez nekog rezultata.
Mali akcionari su podneli deset zahteva, među kojima su i odgovori na pitanja da li je trebalo da Robne kuće uopšte odu u stečaj kada je procenjena vrednost imovine bila veća od dugova.
 
Oni postavljaju pitanje da li su RK uopšte i prodate pošto tvrde da ih je kupila novoosnovana firma Konzorcijum Robne kuče Beograd koja je imala isti matični broj u APR kao i firma koju su kupili Robne kuće Beograd AD.
 
Pošto su dobili socijalni program od po 135 evra po godini staža, oni se pitaju zašto nisu dobili i ostatak do 200 evra koliko je zaključkom Vlade iz 2008. godine određeno za otpremnine.
 
Traže neisplaćene dohotke u periodu od 1995. do 2002. godine zajedno sa doprinosima i kamatama.
 
Takođe, pitaju zašto nisu kao akcionari dobili 30 odsto viška stečajne mase koja je uplaćena državi u iznosu od 156 miliona evra.
 
Udruženje je zatražilo i sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u toku protesta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.