Sindikalci u četvrtak organizuju javnu sednicu uspred Skupštine Srbije - traže da se povećaju zarade

Savez samostalnih sindikata Srbije (SSSS) najavio je javnu sednicu za četvrtak, 26. oktobar, ispred Skupštine Srbije, na kojoj će zatražiti da se hitno podignu sve zarade.
Sindikalci u četvrtak organizuju javnu sednicu uspred Skupštine Srbije - traže da se povećaju zarade
Foto: 021.rs
Kako su najavili tražiće da se povećaju sve zarade, uključujući i minimalne do nivoa koji bi omogućio dostojanstven život, saopštio je taj sindikat.
SSSS, kako je navedeno, traži i da počne socijalni dijalog i da se sindikat uključi u postupak donošenja Zakona o radu u svim fazama, počev od formulisanja nacrta.
Dodaje se da SSSS traži i potpisivanje kolektivnih ugovora na nivou delatnosti.
 
Ističe se da je na redovnoj sednici Veća SSSS održanoj 17. oktobra jednoglasno odlučeno da je neophodno održati javni skup kako bi se skrenula pažnja vlasti i javnosti na niske zarade i sve restriktivnije zakone koji umanjuju prava onih koji rade.
 
Javna sednica će, kako je navedeno, biti održana u proširenom sastavu, kojoj će, osim članova Veća SSSS, prisustvovati i članovi republičkih odbora samostalnih sindikata Srbije.
  • Stole

    24.10.2023 14:25
    Prevara
    Ista prica godinama, poktupljivi sindikalci za sitne usluge, i da uvale cerke u JP Ispisao se odavno i mnogo mi je bolje, bar njihove lazi ne slusam.
  • Gt

    24.10.2023 12:41
    Gt
    Ovi Sindikati odavno nesluze nicemu sem uzimanje para! Znam samo da Plate u svim Sektorima nemogu biti ispod 1000 eura i Penzije ne manje od 500 eura uz uslov da se ova Inflacija zaustavi!!! Sve ostalo je prazna prica i Siromastvo!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.