Žalba na odluku o izdvajanju dokaza za "Jovanjicu" ni posle dve nedelje nije stigla u Apelacioni sud

Žalba Tužilaštva za organizovani kriminal na odluku suda o izuzimanju ključnih dokaza iz predmeta "Jovanjica 1" ni posle dve nedelje otkad je uputilo TOK još uvek nije prosleđena Apelacionom sudu.
Žalba na odluku o izdvajanju dokaza za "Jovanjicu" ni posle dve nedelje nije stigla u Apelacioni sud
Foto: 021.rs
Razlog za to je što odluku još uvek nisu dobili svi okrivljeni i njihovi advokati, objavila je danas Balkanska istraživačka mreža (BIRN).
Tužilaštvo se žalilo na odluku sudskog veća kojim predsedava Zoran Ganić da iz spisa predmeta "Jovanjica 1" isključi neke od ključnih dokaza, među kojima je i oko 660 kilograma sušenog kanabisa.
U odgovoru Apelacionog suda BIRN navedeno je da taj sud "još uvek nije zadužio po žalbi predmet Višeg suda u Beogradu u vezi sa izdvajanjem dokaza u postupku koji se vodi protiv okrivljenog Predraga Koluvije i drugih", i da se za sve dalje informacije mogu obratiti Višem sudu.
 
Iz TOK su žalbu na odluku o izdvajanju dokaza uputili 10. oktobra, nakon što im je Posebno odeljenje za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu dostavilo pisano obrazloženje odluke.
 
Iz Višeg suda je stigao odgovor da žalba TOK nije prosleđena Apelaciji, jer rešenje o izdvajanju dokaza iz predmeta “Jovanjica 1” nije još uvek uručeno svim strankama u postupku - okrivljenima i njihovim braniocima, zbog čega još nisu istekli rokovi na ulaganje žalbi.
  • Fuj49

    24.10.2023 20:13
    Poštenjačine
    Žalba na odluku o izdvajanju dokaza za "Jovanjicu" ni posle dve nedelje nije stigla u Apelacioni sud

    Verovatno su je stavili u isto skladište sa onih 35.000 potpisa protiv Rio Tinta.
  • Hm

    24.10.2023 19:55
    Nista cudno
    Drugo se nije ni ocekivalo od ove vlasti i sudstva, koje vlast drzi pod svojim okriljem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija