Srbija voz traži firmu koja će skinuti grafite sa 119 vozova

Preduzeće "Srbija voz a.d" želi da sa vozova koji saobraćaju na prugama skine grafite.
Srbija voz traži firmu koja će skinuti grafite sa 119 vozova
Foto: 021.rs
Zbog toga ovo preduzeće traži firmu koja će skinuti grafite sa ukupno 119 voznih garnitura, prenosi Nova ekonomija.
Rok za podnošenje ponuda na ovaj tender je 6. novembar.
Sa izabranom firmom će se zaključiti okvirni sporazum, koji će trajati godinu dana i čija je procenjena vrednost tri miliona dinara (bez pdv-a).
 
Kako se navodi u javnoj nabavci koju je raspisalo to preduzeće, zbog učestalog grafitiranja različitih tipova voznih sredstava neophodno je da se obezbedi vidljivost kroz staklene površine voza (prozore).
 
Uklanjanje grafita bi trebalo da se odvija na sedam lokacija (Zemun, Niš, Lapovo, Zaječar, Zrenjanin, Sombor i Vršac).
 
Usluga mora da se obavi u roku od 48 sati od momenta "najave" Srbija voza. Prethodna najava vršiće se telefonom ili elektronskom poštom, piše u tenderskoj dokumentacji.
 
Najavom bi se precizirao obim grafitiranih površina, kako bi pružalac usluge procenio veličinu ljudskih i materijalnih resursa koji su potrebni za pružanje usluge.
 
Preduzeće Srbija voz ne može predvideti mesto, obim i količinu ispisanih grafita od strane trećih lica, tako da se ova pojava dešava sporadično u nepravilnim vremenskim intervalima, navodi se u dokumentaciji.
 
U posao od tri miliona dinara spada i nabavka hemijskih sredstava, ali i sva dodatna oprema za uklanjanje grafita, prenosi Nova ekonomija. Tako da firma koja nudi svoje usluge za ovaj posao treba da sačini i ponudu koja uključuje hemijska sredstva, ali i onu bez njih.
 
Takođe, firma koja bude obavljala posao, je dužna da nakon što završi posao, deo hale i koloseka gde je uklanjala grafite, dovede u prvobitno stanje.
 
Takođe, radnici su dužni da se prilikom obavljanja radova pridržavaju mera zaštite na radu i koriste sredstva za rad i hemijska sredstva koja su atestirana i odgovaraju ekološkim zahtevima.
 
Firma koja bude angažovala radnike je dužna da obezbedi radnicima propisanu zaštitnu opremu (zaštitni šlem, rukavice, naočari, radno odelo i cipele).
  • Nsn

    24.12.2023 15:59
    Hahaha
    Ne bi me čudilo da ih šalju oni iz uprave srbijavoza, škrabaju samo one koji idi u saobraćaj! Neko im javlja. Pa sad teba fantomska firma za skidanje grafita, mogu da zamislim ko će biti vlasnik te firme!
  • Pera

    27.10.2023 11:49
    A kako bi bilo da policija konacno krene da juri "umetnike"? Da krene da ih hapsi i da moraju oni sami da plate uklanjanje grafita. Sve zivo isfrljano grafitima.
  • Peki

    25.10.2023 11:27
    Glupostima je nebo granica
    Zasto "Srbija voz"placa privatno obezbedjenje...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.