LKS: Osuđujemo napad na lekara Hitne pomoći, takvi napadi da se treiraju kao posebno krivično delo

Lekarska komora Srbije (LKS) danas je osudila napad na lekara Hitne pomoći Doma zdravlja Barajevo i zatražila da se napad na zdravstvenog radnika tretira kao posebno krivično delo.
LKS: Osuđujemo napad na lekara Hitne pomoći, takvi napadi da se treiraju kao posebno krivično delo
Foto: Pixabay
Kako su ranije preneli mediji, doktor Hitne pomoći pretučen je 19. oktobra u jednom restoranu kod Barajeva, dok je obavljao svoju profesiolnu delatnost i pružao pomoć pacijentu.
LKS pozvala je sve nadležne insitucije da zaštite zdravstvene radnike u obavljanju njihove profesije, kao i da se kroz izmene Krivičnog zakonika obezbedi veća krivičnopravna zaštita zdravstvenih radnika u Srbiji.
 
 
"Lekarska komora Srbije se maksimalno zalaže za nultu toleranciju nasilja, kako bi zdravstveni radnici u Srbiji imali što bezbednije uslove za rad, kroz insistiranje na tome da sankcije za napade na zdravstvene radnike budu pooštrene i da se napad na zdravstvenog radnika tretira kao posebno krivično delo", stoji u saopštenju.
  • Ljubica

    26.10.2023 06:41
    Vukomanović
    Kako će lekarska komora reagovati ako lekar neće da primi pacijenta?
  • Dušan

    26.10.2023 06:34
    Štrbac
    Bravo za Lekarsku komoru. Nadam se da će aršini biti isti i za bele mantil. Ne ljubaznost, greške, mito...
  • Goci

    25.10.2023 20:27
    Posmatrač
    Prvo, zna li se razlog napada, zbog čega je nastala ta situacija..
    Drugo, nemam ništa protiv da se napad tretira kao krivično delo, samo ako isti ima odgovora za delo ili ti nedelo tj lečenje, i to krivično.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija