Penzionerima sa najmanjom penzijom računi za struju biće umanjeni za 1.000 dinara

Vlada Srbije usvojila je danas izmene Uredbe o energetski ugroženom kupcu koje predviđaju da penzionerima sa minimalnom penzijom računi za struju budu niži za 1.000 dinara do kraja grejne sezone.
Penzionerima sa najmanjom penzijom računi za struju biće umanjeni za 1.000 dinara
Foto: Pixabay
Vlada je usvojila, na predlog Ministarstva rudarstva i energetike, izmene i dopune Uredbe o energetski ugroženom kupcu koje će omogućiti većem broju građana da dobije popust za električnu energiju, gas ili grejanje.
Penzioneri koji imaju ugovor o snabdevanju električnom energijom na svoje ime, a čija penzija ne prelazi 21.766,26 dinara imaće pravo na dodatno umanjenje računa u iznosu od 1.000 dinara tokom grejne sezone.
Izmenama Uredbe pravo na umanjenje računa za električnu energiju, gas ili grejanje imaće i domaćinstva čiji su članovi ostvarili pravo na uvećanu novčanu pomoć.
 
Osim toga, omogućeno je da se pravo na umanjenje računa stiče po službenoj dužnosti.
  • Maja

    16.11.2023 02:03
    Kome uopste penzioneri treba da se obrate, da bi im umanjili racune za struju. Moja mama, koja ima penziju 21.600 sa poslednjim cerkom je otisla u opstinu, gde su joj rekli da dodje za par dana, posto nemaju tacne informacije, a nakon par dana, kada je dr put dosla neinformisana gospoda posle konsultacije sa koleginicom joj je rekla da nema pravo na popust, jer joj penzija prelazi 100 din. Mama je pokusala da joj objasni da je videla na vestima da imaju pravo na popust penzioneri sa penzijom manjom od 21700, nasta je ona reagovala tako grubo i bezobrazno, da je moja mama samo otisla. Samo se pitam, da li ona ima majku. Maltretirala je zenu od 75 god da dolazi dva puta, da bi se izvikala na nju. Toliko o popustima za penzionere. Ne da ne dobiju ono sto im javno obecaju, vec ih izmaltretiraju i ponize.

    UZAS
  • Mile

    27.10.2023 11:36
    Sram vas bilo bagro
  • Moj predlog

    27.10.2023 07:16
    Jednostavno , Srbija je centralizovana država, i treba napraviti tako da , oni koji stanuju recimo 50 km od NS i 80 km od Beograda, svi imaju ovaj umanjen račun za struju od 1000 din. Skoro da se ništa nebi pogrešilo kada bi se to sprovelo.
    Ovima iz BG i NS ako se ovo ne sviđa, neka se presele i nastave da stanuju tamo gde je 1000 din jeftinija struja, kuće su tamo jeftine, može za 2000-3000 evra da se kupe. Ali uveravam vas ni jedan se neće preseliti, jer u BG i NS je plata 100.000 din, i svi imaju posao, a u ovim sredinama 50-80 km nema niko zaposlen , prosek primanja je 0.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.