Vučić: Papir "velike petorke" veoma dobra osnova za formiranje ZSO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je Beograd spreman da primeni sve dogovore iz dijaloga sa Prištinom, ali da ne može da pristane na članstvo Kosova u UN i prihvatanje kosovske nezavisnosti.

On navodi da je to rekao danas u Briselu liderima EU, Nemačke, Francuske i Italije.

Posle šestočasovnih razgovora sa evropskim posrednicima, koji su se odvojeno sastajali i sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem, Vučić je rekao da je papir koji je "velika petorka" donela 21. oktobra u Beograd i Prištinu "dobra osnova" za nastavak rada i formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO).
"Taj papir se odnosi isključivo na formiranje ZSO, ali ne mogu da govorim o detaljima. Mi smo rekli da je taj papir veoma dobra osnova i da smo spremni da radimo i da odmah idemo u primenu, uz ogradu sa kojom sam i danas upoznao lidere tri najmoćnije zemlje, a to je da ne možemo da prihvatimo članstvo Kosova u UN i prihvatanje nezavisnosti Kosova", kazao je Vučić.
 
Naveo je da je danas jasno rekao da Srbija želi da primeni sve sporazume postignute u dijalogu od 2013. godine do ovogodišnjih dogovora iz Brisela i Ohrida.
 
"Uvek smo isticali da Srbija ne može da prihvati članstvo Kosova u UN ni nezavisnost Kosova i na tim pozicijama smo rekli da smo spremni da ispunjavamo ono što je dogovoreno. Potpuno smo spremni za formiranje ZSO, ali mislim da je danas svima jasno ko koči napredak", dodao je Vučić.
  • S56

    27.10.2023 07:13
    Priteran u ćošak
    vrdalama je mnogo fini i razložan. To ne liči na njega.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija