Direktor Pošte Srbije uz poziv na pregovore preti radnicima da će ostati bez posla zbog štrajka

Direktor Pošte Srbije Zoran Đorđević poslao je saopštenje u kojem je pozvao predstavnika jednog od sindikata na pregovore i istovremeno zapretio da će štrajkači ostati bez posla.
Direktor Pošte Srbije uz poziv na pregovore preti radnicima da će ostati bez posla zbog štrajka
Foto: 021.rs
U saopštenju koje je poslala Služba za informisanje "Pošte Srbije" se kaže da Đorđević poziva Sindikat radnika Pošte "Sloga" na pregovore o prestanku obustave rada u Novom Sadu i Vrbasu.
Uz ocenu da se radi o nezakonitoj obustavi rada koja traje u jednom broju pošta u Novom Sadu u Vrbasu, Đorđević poziva predsednika tog sindikata Stefana Mitrovića na pregovore.
"Bez obzira na to što kao direktor Pošte nisam ni na koji način, pisano niti usmeno, dobio zahtev za sastankom, u interesu Pošte Srbije i njenih zaposlenih, pozivam Stefana Mitrovića da dođe u sedište preduzeća u Takovskoj 2, danas ili tokom predstojećeg vikenda, ili kad god mu odgovara, kako bih saslušao i razgovarao o zahtevima za nastavak procesa rada. Moje dosadašnje iskustvo govori da su to obično bili politički zahtevi. U ovom slučaju, moja je pretpostavka da radnici u obustavi nisu informisani od strane sindikata Sloga da totalni prekid rada čini grubo kršenje zakona, te da su zbog iste, osim što neće biti plaćeni za taj period, moguće konsekvence i otkazi ugovora o radu nakon osam dana", navodi Pošta.  
 
Podsetimo da su radnici ranije danas poručili da nema nikakvih pregovora sa upravom preduzeća, jer nisu nikoga ovlastili da u njihovo ime pregovara.
 
Oni su naveli da nemaju šta da pregovaraju i da su njihovi zahtevi jasni, tako da ostaju u štrajku i čekaju da dobiju pozitivan odgovor vrha preduzeća da su ispunjeni zahtevi.
  • MilaNs

    01.11.2023 20:51
    Podrska postarima
    Samo štrajk. Radnik koji je navikao da radi, svakako ce da radi bilo gde. Drugi put ove nedelje idem za Bg zbog strajka i ne smeta mi. Aks i Bex su losi. Ljudi istrajte i ne dajte da vas lazu kao prosli put. Sa šoferima u odelima nema pregovora. Aj da vidimo da vas sve zamene. Smejurija.
  • Ka

    30.10.2023 10:51
    Treba u generalno štrajk, neka nađu odgovarajuće ljudi. Zašta služi sindikat? Sta ste čekali dosad? Prosvetari u štrajk, vojska i policija idite u štrajk! Pa da nas ugnjetavaju i ucenjuju sa parizerom, i grickalica ma, kilom brašna? Jel' to država u kojoj želimo da živimo? Trebali su sindikati više da rade,zašto ih plaćate?
  • Ujka Vasa

    29.10.2023 22:33
    Finansista
    Tražili ste,gledajte!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.