Vladimir Đukanović tužio novinara Vuka Cvijića: Za duševnu bol traži 1,1 milion dinara

Funkcioner i poslanik Srpske napredne stranke, advokat Vladimir Đukanović tužio je novinara nedeljnika NIN Vuka Cvijića za duševnu bol, tražeći odštetu od 1,1 milion dinara, objavio je NIN.
Đukanović je tužbu podneo zbog toga što je NIN u broju od 7. septembra objavio sadržaj službene beleške u kojoj je policijski inspektor Slobodan Milenković, u međuvremenu smenjeni načelnik Četvrtog odeljenja beogradske policije za borbu protiv droge, koji je otkrio Jovanjicu, naveo da su mu Đukanović i biznismen Aleksandar Papić, preko posrednika, nudili mito od 100.000 evra da zataška ceo slučaj, koji još čeka sudski epilog.
On je tužbu podneo i zbog televizijskih gostovanja Cvijića, u kojima je pričao o sadržaju službene beleške, čije je postojanje i sam Đukanović potvrdio u svojim javnim nastupima nakon teksta u NIN, navodi se u objavi kolegijuma NIN.
Kako se dodaje, "zanimljivo je da Đukanović, pravni zastupnik prvooptuženog u slučaju 'Jovanjica' Predraga Koluvije, nije tužio NIN, u kojem je tekst objavljen, već samo novinara, kojem je pre tužbe pretio i vređao ga preko svojih naloga na društvenim mrežama".
 
Cvijić smatra da je tužba samo još jedan pokušaj zastrašivanja ne bi li se zaustavilo objavljivanje informacija od javnog značaja i da su mu i tužba, kao i Đukanovićeve pretnje preko društvenih mreža samo putokaz da je na pravom tragu .
 
On je poručio da će nastavi da radi svoj posao kao i do sada, sve dok se ne rasvetle svi detalji jedne od najvećih afera u Srbiji.
 
Iz redakcije NIN su najavili da će i ubuduće objavljivati sva nova saznanja o slučaju "Jovanjica" sve dok taj predmet ne dobije pravosnažni sudski epilog.
  • A

    27.10.2023 17:35
    A
    A koliko tek mi Gradjani treba da trazimo od SNS i ovog Djuke?! Bar za vreme Policijskog Casa u vreme Korone kada je uzbemiravao Gradjane na Krovovima Zgrada sa SNS Bagrom!!! Pod hitno Krivicna protiv ovog Djukanovica i svakom po 100 hiljada evra!!! Mrsss
  • Fića

    27.10.2023 17:23
    "Duševna bol i...."...!
    Nema "negativih ocena"...!
    Gde su "dežurni"...?!
    Prošlo Radno vreme ili su "skoknuli po parizer"...?!
  • Limanac

    27.10.2023 17:11
    Čevek bez duše…
    … oseti duševni bol?!
    Prvo neka dokaže da ima dušu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija