Matija Bećković ujedinjuje desnicu na izborima?

Lideri parlamentarnih desno orijentisanih stranaka u narednim danima mogli bi se naći za jednim stolom kako bi pokušali da dogovore zajednički izlazak na izbore, na inicijativu grupe intelektualaca.
Matija Bećković ujedinjuje desnicu na izborima?
Foto: Medija centar Beograd
Među njima je i akademik Matija Bećković, saznaje Danas.
List piše, pozivajući se na saznanja iz tih partija, da se "četverac" intelektualaca - Ratko Ristić, Milo Lompar, Miloš Ković i Bećković zalažu za jednu listu parlamentarne desnice.
Lompar je blizak Narodnoj stranci, na čijem je nedavnom Glavnom odboru i govorio, dok je Bećković naknadno uključen pre svega kako bi "vršio pritisak“ na koaliciju NADA  - Nove Demokratske stranke Srbije i Pokreta obnove Kraljevine Srbije. Bećković je i ranije učestvovao u kampanji POKS-a.
 
Ideja im je da narednih dana organizuju sastanak na koji bi pozvali lidere ovih stranaka i uticali na njih da naprave dogovor oko jedne liste.
 
Tu informaciju su Danasu potvrdili u Zavetnicima i Narodnoj stranci, dok je u Dverima, s druge strane, rečeno da takvu informaciju nemaju, kao i u Novom DSS, iz kog su precizirali da ni na kakav sastanak nisu pozvani.
 
Dveri i Zavetnici formirali koaliciju "Narodno okupljanje", u koju su pozvali i druge opcije koje se protive evropskom sporazumu Beograda i Prištine. 
DJB samostalno na izbore
 
Glavni odbor stranke Dosta je bilo (DJB) saopštio je danas da se priprema da samostalno nastupi na izborima, s obzirom na to da, i pored poziva, još uvek nije došlo do ozbiljnog razgovora "državotvorne, suverenističke opozicije o formiranju jedne kolone".
 
"I pored javno proklamovane navodne spremnosti parlamentarnih opcija za saradnju i višestrukih pokušaja Predsedništva DJB da pokrene bar jedan zajednički sastanak na tu temu, do sastanka nije došlo. Još smo otvoreni za svaku pristojnu ponudu parlamentarne opozicije i ostaćemo otvoreni do dana raspisivanja izbora, ali više nemamo vremena za čekanje", poručili su iz DJB.
 
Ta partija je saopštila da se razgovara i sa vanparlamentarnim strankama koje se protive francusko-nemačkom planu za Kosovo i sankcijama Rusiji, navodi Danas. 
  • Tty

    28.10.2023 19:14
    Liči
    Oživljava se četnički pokret, da li to znači da će ujedinjena desnica predstavljati Novi četnički pokret Srbije?
  • Državotvorni blok

    28.10.2023 17:43
    Državotvorni blok (a to su centar i desnica DSS, NS, Poks, Dveri, Zavetnici, DJB ) će imati 50% glasova na ovim izborima pošto se zalažu za odbacivanje Francusko-Nemačkog plana.
    Pošto je jasno da će (ujedinjena desnica i centar( imati oko 50% sada je Vučić krenuo da pokuša da im smanji taj broj, pa je osnovao pre mesec dana novu stranku Patriotske retorike Mi Glas iz Naroda koja neće preći cenzus, ali da otkine 1-2% glasova državotvornom bloku.
    A Vučić je počeo i preko SNS botova, da na YT patriotskim portalima da pišu poruke i poziva na Bojkot izbora, a i preko svojih ubačenih botova komentatora na YT Vilibada Erića i Parovića da poziva na bojkot izbora takođe. Ti Vučićevi botovi Erić i Parović su provaljeni kada su za ogromni protest protiv nasilja u Beogradu 19.maja gde je bilo 1 milion ljudi, na YT izjavljivali da je bilo samo 150 hiljada ljudi na protestu tog dana.
    Svejedno, Vučić se plaši Državotvornog bloka i čini sve da izađu u što više kolona i da nagovori ljude na bojkot izbora, tako da je Matija Bećković u pravu.
  • Lalo

    28.10.2023 15:09
    hau jes no
    Da li je realno da i ovu kreaturu iko pita za bilo kakvo mišljenje?

    Na žalost, ujedinjena desnica će biti jezičak na vagi koji odlučuje o sledećoj vladi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.