"Pedala" za Šapića: Biciklisti mu poslali poruku da "ode i ne vraća se"

Oko 300 biciklista se danas popodne provozalo od Trga Nikole Pašića do Bežanijske kose, da bi gradonačelniku Beograda u ostavci Aleksandru Šapiću uručili "pedalu", da "ode i ne vraća se".
Takvu poruku mu šalju zbog, kako su naveli iz udruženja "Ulice za bicikliste", njegovog odnosa prema saobraćaju i biciklu kao vidu transporta.
"Posle nešto više od godinu dana na mestu gradonačelnika, Aleksandar Šapić od udruženja 'Ulice za bicikliste' dobija 'zlatnu pedalu' kao gradonačelnik koji je, umesto unapređivanja biciklističke infrastrukture, uspeo da smanji broj biciklističkih staza u Beogradu", navodi se u saopštenju.
Udruženje podsećaju da je Grad Beograd usvojio Plan održive urbane mobilnosti krajem 2020. godine, kada je i obećano "da će celokupan plan biti integrisan u Generalni urbanistički plan i da će se po njemu razvijati gradska infrastruktura".
 
Ali, "od ambicioznih 500 kilometara biciklističkih staza predviđenih planom koje su obećavali da će izgraditi do 2030. godine do sada je izgrađeno manje od jedan odsto".
 
"I 2022. godinu smo počeli ukidanjem biciklističkih staza u Vasinoj ulici i Bulevaru Oslobođenja, ali uz izgradnju manjih deonica po gradu nekako je godina uspela da se završi sa stotinak metara u plusu. Od dolaska na vlast Aleksandra Šapića situacija se dodatno pogoršava", navodi se u saopštenju.
 
"Ulice za bicikliste" navode da u vreme gradonačelnika Šapića "nije izgrađen ni metar biciklističkih staza, ali je zato ukinuto 400 metara u ulici Nikole Dobrovića koja povezuje Bežanijsku Kosu i Novi Beograd".
  • Posmatrač

    28.10.2023 22:10
    @Gosn Posmatrač ja nisam spomenuo ni poziciju, ni opoziciju, ni SNS niti bilo koju drugu političku opciju. Samo mi je interesantna brojka da je 300 građana od 2000000 stanovnika jednog grada izrazilo nekakav vid protesta. Pa samo postavljam pitanje da li takav protest ima smisla? Hajde malo izađite iz tih šablonskih kritika.
    Ovde izgleda bilo kakva vrsta neodgovarajućeg komentara se svodi na mahanje sendvičarima i sličnim parolama. Da li je to najveći problem ovog društva?
  • Gosn Posmatrač

    28.10.2023 21:39
    Jel bi bila znacajnija masa kad bi SNS natrao jedno 10 hiljada sendvicara da dodju? :)))
  • Mia

    28.10.2023 21:21
    Opet na kuću
    Opet idete čoveku na kuću, baš niste normalni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.