Gondola "Novak Đoković": Država će dati deo para, "jer je to projekat od nacionalnog interesa"

Država će dati deo sredstava za gradnju gondole Vrnjačka Banja-Goč.
Gondola "Novak Đoković": Država će dati deo para, "jer je to projekat od nacionalnog interesa"
Foto: Pixabay (ilustracija)
Predsednik Opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović izjavio je za TV Vrnjačka Banja da je na nedavnom sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem "data saglasnost, podrška i učešće države u projektu izgradnje gondole Vrnjačka Banja-Goč".
On je dodao da je projekat ocenjen kao projekat od nacionalnog interesa i da će država u njemu participirati svojim sredstvima zajedno sa porodicom Đoković.
Projekat je vredan 60 miliona evra. Gondola duga 7,1 kilometara imaće 112 kabina i 47 stubova na trasi.
 
Jedna kabina će, prema rečima Đurovića, biti poslovna, za održavanje poslovnih sastanaka, a jedna za održavanje venčanja, što će, kako je kazao, biti svojevrsna atrakcija, prenosi eKapija.
 
TV Vrnjačka Banja prenela je i da je u završnoj fazi Nacrt plana generalne regulacije Goča, koji će regulisati tipove gradnje na ovog planini, materijale koji će moći da se koriste za izgradnju individualnih objekta i slično.
 
Kako je ranije najavljivano, gondola će poneti ime Novaka Đokovića, a na međustanici i izlaznoj stanici u planu su i restoran, suvenirnica, bob na šinama i ziplajn.

Komentari 20

  • Nuklearni

    30.10.2023 08:45
    Dan
    A ovi što komentarišu, sve znaju ali da ulože svoje ime, znanje i lovu u ovakav projekat, to nemaju.
    Pogan jezik malih ljudi ništa drugo.
  • Dragan

    30.10.2023 08:44
    Sr
    I Zagrebu ima naj sluplja gondola ma svetu .Od Zagreba do Sljemena.Em ne isplativa,em često ne ispravna.Nigde u svetu se to više ne gradi.U Zagrebu se gradi nešto tipa mini Diznilenda sa tematskim parkovima za decu i naj veći roulboster i tobogan u evropi.Do ove gondole bi moja baba došla za dž pošto je od tkzv nacionalnog interesa.A poluklinika polu razrušena,zagušljiva,pacijenti umesto u čekaonici čekaju pred vratima jer je član SNSa direktor još pre 8g pokrao sve interfone,mikrofone.Pacijenti čekaju napolju ko da je poluklinoka privatna,dtara ppluklinika koja je bila u mermeru je uništena.
  • Novo ime

    30.10.2023 08:14
    Da preimenujemo državu u Nova Đokovija?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.