Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti najavio protest za 23. novembar ispred Vlade

Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije doneo je odluku da 23. novembra ispred Vlade Srbije organizuje protest.
Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti najavio protest za 23. novembar ispred Vlade
Foto: 021.rs
Kako su rekli u Sindikatu, protest je prvi korak u iskazivanju nezadovoljstva zato što još nije usvojen predlog tog sindikata za izmenu Uredbe o koeficijentima od strane Vlade, iako ga je Ministarstvo zdravlja podržalo i dalo predlog za njenu izmenu.
"Povećanje plata poslednjih godina ne prati rast cena i troškova života, čime je standard zaposlenih drastično opao. Zbog toga je Sindikat preduzeo aktivnosti na izmenama Uredbe o koeficijentima i uvođenju jedinstvene osnovice za obračun i isplatu plata", navodi se u saopštenju.
Sindikat ističe da će "dati šansu pregovorima", kao i da će "ukoliko pregovori budu uspešni, odluka o održavanju protesta biti stavljena van snage".
  • Vera

    22.11.2023 13:44
    Socij.radnici,pedagozi,spec pedagozi svi sa fakultetskim diplomama imaju manju platu od medic sestre.Sramota!
  • NS

    30.10.2023 12:01
    Dragi sindikalci, znate li koliku platu ima radnik koji vam obračunava platu, koji vam nabavlja neophodan kancelarijski materijal, radnik koji se vodi kao nemedicinsko osoblje a bez njega ne možete da opstanete? Radnici koji plaćaju članarinu za taj isti Sindikat a od njega nemaju ama baš ništa?!
    Malo nas je ali bez nas ne možete a iz istog razloga što nas je malo vas ni ne interesujemo.
  • Ljubica

    30.10.2023 11:52
    Radnici u soc.ustanovama su odavno socijalni slucajevi!
    Nikada nije bilo nikakve pomoci,solidarne ili jednokratne od ove posrnule drzave!Drzave sa prosecnom platom od 1200e!!
    Radnici u domovima rade za MINIMALAC!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.