Suđenje Belivukovom klanu: Miljković tražio zapisnik sa saslušanja žandarma Nenada Vučkovića

U Specijalnom sudu nastavljeno je suđenje klanu Veljka Belivuka za sedam ubistava i druga krivična dela.
Suđenje Belivukovom klanu: Miljković tražio zapisnik sa saslušanja žandarma Nenada Vučkovića
Foto: FoNet (Zoran Mrđa/arhiva)
Optuženi su na prvom ročištu koje je održano posle pauze od pet nedelja ponovo na svaki način pokušavali da odlože nastavak suđenja.
Marko Miljković, jedan od dvojice vođa kriminalnog klana, tražio je izuzeće postupajućeg tužioca i glavnog javnog tužioca za organizovani kriminal, kao i postupajućeg sudije.
Miljković je tražio da se sudu dostavi zapisnik sa saslušanja žandarma Nenada Vučkovića Vučka u SBPOK-u 2019. godine, tokom kog je Vučković policiji rekao da je uništio dva mobilna telefona ubijenog kriminalca Aleksandra Stankovića, poznatijeg pod nadimkom Sale Mutavi.
 
Podsetimo, Vučković je na tom saslušanju u policiji kazao da je mobilne telefone, kao i druge lične stvari ubijenog Stankovića, preuzeo iz policije uz ovlašćenje Stankovićeve majke. Službenu belešku sa tog saslušanja objavio je pre tri nedelje KRIK.
 
"Družili smo se neko vreme sa Vučkom, ali smo imali probleme i razdvojili smo se. Rekao nam je jednom Vučko, posle ubistva Stankovića, da će sve biti u redu, da on ima veze i da je blizak sa tužiocem", kazao je Miljković.
 
Sudsko veće je odbilo sve zahteve i optuženih i branilaca.
 
Suđenje se nastavlja sutra kada će biti preslušani i audio snimci presretnutih razgovora između članova grupe.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija