EPS od sutra osim poskupljenja uvodi i novu uslugu: Plaćanje struje preko portala "Uvid u račun"

EPS je objavio da će domaćinstva i mali kupci električne energije od srede, 1. novembra, na sajtu EPS-a moći da koriste novi portal za preuzimanje e-računa i elektronsko plaćanje - "Uvid u račun".
 EPS od sutra osim poskupljenja uvodi i novu uslugu: Plaćanje struje preko portala "Uvid u račun"
Foto: Pixabay
Podsetimo, od prvog dana novembra na snazi su i novi, skuplji cenovnici EPS, pa će računi za struju biti uvećani u proseku za osam odsto.
Kako je istaknuto u saopštenju EPS, pokretanjem novog, savremenog i efikasnog elektronskog servisa EPS unapređuje poslovanje, razvija nove usluge i pobolјšava kvalitet postojećih servisa za kupce električne energije.
Domaćinstva i mali kupci sada će imati brz i jednostavan pristup e-računu odmah po formiranju mesečnog zaduženja, pre štampanja i distribucije uobičajenom poštom, navedeno je u saopštenju.
 
Precizirano je da dodatne funkcije portala omogućavaju uvid u arhivu računa i uplata iz prethodne tri godine, kao i detalјan pregled potrošnje po zonama i tarifama.
 
Iz EPS naglašavaju da će korišćenje portala biti jednostavno, kao i proces registracije i prijave.
 
"Korisnici portala će moći bezbedno i brzo elektronski da plate račun bez odlaska u poslovnice platnih institucija i to putem sistema za instant plaćanja (IPS Skeniraj) i platnim karticama Dina, Visa i MasterCard", navodi EPS.
 
Novina je i da će korisnici portala preko jednog naloga moći da pregledaju i elektronski plate račune za više mernih mesta u različitim regionalnim područjima Srbije.
Aktiviranjem jedinstvenog portala sa radom će prestati dosadašnji regionalni portali, a njihovi korisnici će registracijom na novi portal dobiti pristup tehnički unapređenoj verziji sa novim korisničkim funkcijama.
 
Do kraja godine, biće dostupna i mogućnost podnošenja prigovora na račun, odnosno reklamacije. U narednoj fazi digitalizacije, koja je planirana za početak 2024. godine, EPS će aktivirati i mobilnu aplikaciju "Uvid u račun".
 
Od sutra i nove cene struje
 
Elektroprivreda Srbije od sutra primenjuje novi cenovnik isporučene elektične energije, prema kojem će kod dvotarifnih brojila jeftiniji kilovat struje, u takozvanoj zelenoj zoni, u koju spada potrošnja do 350 kilovata, koštati 2,277 dinara, umesto sadašnjih 2,084 dinara.
 
Prema cenovniku koji je objavila Elektroprivreda Srbije (EPS) od novembra kod dvotarifnih brojila, jeftiniji kilovat struje, u "zelenoj zoni", gde spada potrošnja do 350 kilovata, koštaće 2,277 dinara umesto sadašnjih 2,084 dinara, dok će skuplji kilovat u ovoj zoni koštati 9,109 dinara, a sada je 8,336 dinara.
 
Jeftiniji kilovat u "plavoj zoni", koja obuhvata potrošnju od 350 kilovata do 1.600 kilovata, od novembra koštaće 3,416 dinara umesto sadašnjih 3,126 dinara, a skuplji kilovat u ovoj zoni biće 13,663 dinara, umesto sadašnjih 12,504 dinara.
 
Jeftiniji kilovat u "crvenoj zoni", gde spada potrošnja iznad 1.600 kilovata, od novembra će koštati 6,831 dinar, a njegova cena je sada 6,252 dinara. 
 
Kod jednotarifnih brojila, kilovat u "zelenoj zoni" od 1. novembra koštaće 7,970 dinara, umesto 7,294 dinara, u "plavoj zoni" 11,955 dinara, umesto sadašnjih 10,941, a u "crvenoj zoni" biće 23,911 umesto sadašnjih 21,882 dinara.
  • Gordana

    21.11.2023 19:52
    registracija
    Registrovala sam se i ukucala za jedno brojilo broj,kad hocu za drugo brojilo da ukucam ED broj samo mi izbacuje predhodni racun tj samo dug koliko da uplatim .Jel ima neko iskustvo kako da dobijem racun za drugi ED broj.Aplikacija neradi.
  • Jovan

    14.11.2023 21:18
    eps uvid u racun
    Koja glupost uvid u racun dok se ne ologujes prodje vecnost a nigde nemogu da nadjen mesecno zaduzenje to samo mogu glepi srbi..
  • 502

    03.11.2023 09:21
    eps.rs nedostupan... fenomenalno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.