Upozorenje vozačima za naredne dane: Pažljivo vozite, duvaće jak vetar

"Putevi Srbije" apelovali su na vozače da budu posebno oprezni prilikom vožnje i da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu u noći između četvrtka i petka, ali i u petak.
Upozorenje vozačima za naredne dane: Pažljivo vozite, duvaće jak vetar
Foto: Pixabay
Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će u toku noći između četvrtka i petka, kao i u petak tokom dana duvati jak južni i jugozapadni vetar, a u košavskom području jak jugoistočni vetar sa udarima olujne jačine.
Najjači udari vetra očekuju se na jugu Banata, u donjem Podunavlju, kao i na planinama (lokalno više od 100 km/h), dok će udari košave u Beogradu dostizati 60 - 70 km/h. Vetar će oslabiti u petak krajem dana.
Prema upozorenju, pljuskovi i grmljavina koji se očekuju u petak posle podne i uveče kratkotrajno mogu biti intenzivni uz jak i olujni vetar (10-20 mm). Više padavina će biti u subotu, na jugu i istoku Srbije (od 20 do 50 mm, a lokalno i više).
 
"Vozačima savetujemo da voze pažljivo, poštuju ograničenja brzine, kao i da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu. Savetujemo da svi učesnici u saobraćaju, zbog svoje bezbednosti i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju, poštuju saobraćajne propise i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu", kažu u "Putevima Srbije".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.