Vladimir Božović imenovan za konzula u Njujorku

Vladimir Božović imenovan je za generalnog konzula Srbije u Njujorku, saznaje N1 od izvora u Vladi Srbije.
Vladimir Božović imenovan za konzula u Njujorku
Foto: Medija centar Beograd
Božović je bio ambasador Srbije u Crnoj Gori, gde je proglašen za personu non grata, a početkom 2022. godine je proteran iz te zemlje i uvedena mu je zabrana ulaska.
 
On je, suprotno praksi, nastavio da bude ambasador, ali na radu od kuće, odnosno iz Beograda. 
Zabrana ulaska ukinuta je u avgustu ove godine.
 
Božović, poreklom Nikšićanin, u Zemunu je završio Višu školu Ministarstva unutrašnjih poslova, da bi školovanje nastavio na Pravnom fakultetu u Beogradu, a 2019. godine postao doktor nauka s tezom odbranjenom na Fakultetu bezbednosti, piše N1.
 
Posle advokatske prakse i rada u Koordinacionom centru za Kosovo, 2004. godine imenovan je za pomoćnika ministra unutrašnjih poslova.
 
Dva puta je bio državni sekretar u istom ministarstvu, prvi put od aprila do novembra 2012, a potom od 2017. do 2019. godine, posle čega je preuzeo funkciju ambasadora u Crnoj Gori.
  • Nenad

    03.11.2023 23:42
    ...
    Država banana
  • Mijo

    03.11.2023 23:06
    Mijo
    Smenom vlasti ovog neradnika par ekselans pod odmah smeniti i sprovesti Lustraciju! Toliko je milona uzeo od svakog Gradjanina Srbije da niste ni svesni a ovakvih podguznika ima jako mnogo za ovako mali Narod i Drzavu!!! I da novce pod obavezno mu oduzeti u ime Naroda sasvim opravdano!!!
  • B

    03.11.2023 20:48
    odlican izbor
    Ali mislim da bi nas Vulin jos bolje predstavljao.
    Nije lako Vucicu, toliko kvalitetnih kadrova, a tako malo dobrih radnih mesta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija