Ministarka na mestu pogibije rudara: Večeras očekujemo preliminarne izveštaje rudarske inspekcije

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović večeras je izrazila saučešće porodicama rudara poginulih u nesreći u rudniku Lubnica.
Ministarka na mestu pogibije rudara: Večeras očekujemo preliminarne izveštaje rudarske inspekcije
Foto: Beta/AP
Poručila je da su misli i molitve svih građana sa njima.
Ona je istakla da je rudarska inspekcija odmah izašla na mesto događaja i da je ispitivanje svih okolnosti kako je došlo do nesrećnog događaja u toku.
Kako je rekla, nada se da će večeras imati preliminarni izveštaj inspekcije, a finalni za dva dana.
 
"Moram da kažem da lično saučestvujem u bolu porodica. Moj otac je bio rudar i govorio je dok je bio mlad da je to posao najrizičniji na svetu i da svaki dan kad odeš na posao, ne znaš da li ćeš da se vratiš", rekla je Đedović Handanović.
 
Ona je dodala da je razgovarala i sa rudarom koji je bio prisutan kada se nesreća dogodila i koji je zadobio lakše povrede i pokušao da pomogne kolegama.
 
"I on je prošao kroz bunker osam metara visok i bilo je tu radnika koji su bili prisutni, koji su pokušali da pomognu, ali verovatno ništa nisu mogli da učine", kazala je Đedović Handanović.
  • Realista

    03.11.2023 20:05
    tradicija
    U zanimanjima kao što je astronaut može postojati nesrećan slučaj jer je zanimanje relativno mlado i nisu dovoljno istraženi svi aspekti istog međutim kad imate zanimanja koja postoje hiljadama godina i još su pri tom zahtevaju nisku tehnologiju implementacije, pa se dogode nesreće, onda je jedini krivac nemar ili neznanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.