Tatjana Macura objasnila zašto je na listi SNS-a: Odluka nije preko noći i nije bila jednostavna

Nekadašnja funkcionerka Dosta je bilo i članica udruženja "Mame su zakon" Tatjana Macura na listi je vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) na predstojećim izborima.
Tatjana Macura objasnila zašto je na listi SNS-a: Odluka nije preko noći i nije bila jednostavna
Foto: Medija centar Beograd
Kako je objasnila na svom nalogu na Fejsbuku, odluka da sa SNS nastupi na izborima kao, kako kaže, nestranačka ličnost, usledila je jer "bivša vlast sabotira sve nove ljude i nema kapacitet da okupi oko sebe dovoljno veliku podršku da bi izazvala političku promenu".
"Ne sumnjam da je mnoge moja odluka da se nađem kao nezavisna kandidatkinja na listi "Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane" iznenadila, posebno jer već nekoliko godina nisam formalno politički aktivna. Sa druge strane, one koji znaju za moj stav (a bome i iskustvo) da bivša vlast sabotira sve nove ljude i nema kapacitet da okupi oko sebe dovoljno veliku podršku da bi izazvala političku promenu koju neki očekuju, moja odluka da ne gubim vreme i energiju sigurno neće iznenaditi. Elem, odluku nisam donela preko noći i nije bila jednostavna", napisala je Macura na Fejsbuku.
U globalnim previranjima kojima svedočimo i napetoj unutrašnjoj atmosferi, kako kaže, za nju je "važno da Srbija čini sve što je u njenoj moći da ostane mirna i stabilna, ali i odlučna u tome da nastavi zvaničan put ka Evropskoj uniji, jer to jeste najbolji put koji doprinosi razvoju naše države".
 
 
"Razgovori koji su prethodili mojoj odluci uverili su me u to da će Srbija nastaviti zacrtan put, a da će se pitanja koja su po mom mišljenju važna postaviti visoko na agendi buduće skupštinske većine i Vlade Republike Srbije, a ja sam ih, nadam se racionalno, podelila u tri kategorije. Ne znam koliko je važno, ali neka ostane trag – pitanje ulaska u bilo koju stranku nije bila tema i jedino o čemu smo u tih nekoliko fokusiranih susreta razgovarali jesu neke nove ideje i rešenja sa kojima mislim da Srbija može da se dodatno razvija i napreduje (naravno, u odnosu na teme kojima se inače bavim)", navela je ona u objavi na Fejsbuku, na kojoj je zabranila komentarisanje, odnosno odredila koje osobe mogu da ostave komentar.
 
Macura ističe da Srbija zaslužuje da se politička kultura promeni, navodeći da negovanje kulture dijaloga sa neistomišljenicima jeste dvosmerna ulica.
 
"Osećam obavezu da učinim sve što je u mojoj moći da se politička kultura menja. Takođe, osećam obavezu da, kada već imam priliku, iskoristim ženski glas u borbi za veću ravnopravnost i bolju klimu za generacije žena koje će nas naslediti. Ukoliko u tome uspem, a verujem da ću uspeti – odlično. Ukoliko ne – neću biti srećna, ali se neću ni kajati što nisam pokušala", dodaje ona.
 
 
Podsetimo, osim Macure, na izbornoj listi SNS među prvih 20 kandidata našli su se i violinista Jovan Kolundžija, direktor Uprave za saradnju s dijasporom Arno Gujon, kao i ćerka fudbalera Dragana Džajića, Sanja Džajić, operska pevačica Jadranka Jovanović, direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, kao i nekadašnji funkcioner i poslanik Demokratske stranke Radoslav Milojičić Kena.
 
Bivši ministar zdravlja Zlatibor Loncar je na 19. mestu na izbornoj listi čiji je nosilac predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević, dok je na 20. mestu sportista Željko Rebrača.
 
Među kandidatima za poslanike su i funkcioneri SNS-a, premijerka Ana Brnabić, dosadašnji pedsednik skupštine Srbije Vladimir Orlić, ministar za boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković i drugi.

Komentari 110

  • Eleonora

    08.11.2023 08:23
    Komentar
    Pokazala pravo lice i pridružila se sekti.
    Ni obraza ni pameti.
  • Ilija

    06.11.2023 14:07
    Sram te bilo!Kako u Evropsku Uniju sa čovekom i sektom koji su uzurpirali sve institucije i sve resurse države?
  • Aleksej

    06.11.2023 11:51
    Srpska Nepismena Stranka
    Ma jasno sve, opusteno, ne moras se pravdati...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija