Šapić o komunizmu: Taj režim je naneo mnogo štete, posebno srpskom narodu i SPC

Predsednik Privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da je "boljševičko komunistički režim mnogima naneo štete, ali nikome kao srpskom narodu i Srpskoj pravoslavnoj crkvi".
Šapić je ocenio da je Socijalistička Federativna Republika Jugoslavija bila platforma svih nedaća koje su kulminirale ratovima devedesetih godina i platforma za današnje države iz okruženja.
 
"Ne govorim ovo da bi se vraćali i nešto prekrajali. Ta priča je završena i plaćena je debelo mnogim glavama", rekao je Šapić na "pomenu svim nevinim žrtvama komunističkog režima u Beogradu", održanom kod Kraljeve česme.
Šapić je izjavio da je došlo vreme da se komandantu četničkih jedinica u Drugom svetskom ratu Draži Mihailoviću "konačno da mesto koje zaslužuje u našem narodu, istoriji i društvu".
 
"Možda dolazi vreme da se i onome ko je bio rodonačelnik antisrpsko komunističke politike za vijek vijekova zahvalimo, a ne da mu posmrtni ostaci borave na najlepšem mestu u Beogradu i da mu se i dan danas mnogi baš tu klanjaju, u sred naše srpske prestonice", rekao je Šapić.
On je poručio da "ne možemo da idemo napred ukoliko konačno, svi jedinstveno, bez obzira na neke druge naše različitosti, ne raščistimo sa fingiranom, prekrajanom istorijom i počnemo decu u školama da učimo istini".
 
"Meni ne može neki potomak komunista i boljševika, koji sebe danas nazivaju levi neoliberali, da bude bliži od srpskog patriote i nacionaliste u najlepšem smislu te reči", poručio je Šapić.
  • Dejan

    05.11.2023 12:06
    Obnova manastira
    Za one koji ne znaju, kao i gospodin Šapić, većina srpskih manastira (65%) je obnovljena i rekonstruisana baš u doba ozloglašenih komunista koji su progonili crkvu; novcem države SFRJ, ne novcem crkve kao što se i sad crkve ne grade novcem SPC nego donacijama vernika i države.
    Studenica, Sopoćani, Mileševa... kojima se sada divimo bili su poluruševine do 60tih godina 20tog veka. Obnovili ih pogodite ko - komunisti.
  • Istina

    05.11.2023 09:13
    da su komunisti imali i svoje ružno lice, ali su uspeli da "evoluiraju u socijalizam i jedini su režim koji je uveo obaveznu osnovnu školu pa tako opismenio do tada nepismen narod u kojem su popovi imali privilegiju da budu skoro jedini pismeni. Pa zato Šapicu zahvali im se barem na tome što si koliko toliko danas i sam pismen.
  • Dusko

    05.11.2023 08:42
    Komunisti nisu rusili stara zdanja i zgrade kao to sto vi sada radite. Niti su rusili crkve kao vi danas spomenike NOB-a. Bolje umukni i uzmi neku loptu da se igras, ne znas gde je levo derane.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.