Sindikat Sloga upozorio: Štetne posledice novog cenovnika i sporazuma Pošta Srbije

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" zahtevaju od v.d. direktora "Pošta Srbije" Zorana Đorđevića da odmah obustavi postupke koji ugrožavaju radne uslove i ekonomsku sigurnost poštanskih radnika.
Sindikat Sloga upozorio: Štetne posledice novog cenovnika i sporazuma Pošta Srbije
Foto: 021.rs
Sloga ovako reaguje na najavu "Pošta Srbije" o novom cenovniku, uvođenju dopunskog rada i stimulansa u saradnji sa "Post pro".
 
"Promene cenovnika i uvod u dopunski rad kroz 'Post Pro' ne samo da ugrožavaju osnovna radnička prava već stvaraju i plodno tlo za koruptivne radnje i zapošljavanje po partijskoj liniji. Sve to se odvija na štetu onih koji su nosioci poštanske usluge - poštara i drugih zaposlenih", upozorava predsednik "Sloge" Željko Veselinović.
Kako kaže, posebno zabrinjava potencijalno sumnjiva priroda sporazuma sa "Post Pro", kompanijom koja deluje u domenu posredovanja, čime se postavlja pitanje transparentnosti i koristi ovakvog partnerstva za same radnike Pošta Srbije.
 
"Nećemo dopustiti da se interesi poštanskih radnika stavljaju u drugi plan zarad komercijalnih aranžmana koji ne služe javnom dobru. Tražimo potpunu transparentnost i odgovornost u vezi sa svim sporazumima koje Pošta Srbije sklapa, posebno kada su u pitanju ekonomski interesi naših članova i radnika", ističe Veselinović.
Dodaje kako nastavak ovakvih mera može dodatno narušiti zdravlje zaposlenih, posebno onih koji trpe posledice prethodno neodgovornog upravljanja. 
 
"Umesto da se uvodi dodatni teret i dopunski rad, potrebno je stvoriti uslove za pošten rad i pravednu zaradu, a ne da se doprinese daljem slabljenju moralne i fizičke snage radnika koji su izloženi sve većem riziku", zaključuje prvi čovek Sindikata Sloga.
  • Dexy

    10.11.2023 15:22
    Katastrofa
    Narod nema pojma sta se radi u Posti... Poenta je da jedna grupa krvavo radi, a druga dovedena po partijskoj liniji bukvalno samo prima platu! Radi se i po 10 i po 12h u nekim sektorima! Vlast je zatrovala jednu profitabilnu firmu, dovela svoje jastrebove i isisava kapital iz Poste! Posta je LIKVIDNA bila oduvek, a ima najnize plate, recimo EPS je prosle godine napravio minus (2022) od 800 mil eur, a plate su im i dalje od 90 do 120.000 dinara... Da ne pricamo sta se radi u sportu, recimo Zvezda ima 15 stranih igraca a duguje 80 mil eur, krade se na sve strane! AIR Srbija sebi nabiflao plate, a drzava im na lizing kupila krseve od aviona 10 god stare, Ni jedan Erbas nemaju nov, i kad puknu opet ce narod da ih vadi iz blata, a sad se zaradica krcka kroz ogromne plate! Posta HOCE SVOJE, buduci da su u PLUSU hoce vece plate i manje posla a ne da budu krava muzara za sprdnju i isisavanje kapitala iz svoje firme!
  • Poštar

    07.11.2023 16:02
    Minimalac
    Poštar radi za 50-55.000
  • Aleksandar

    06.11.2023 23:10
    Informacija
    kao prvo siguran sam da u posti imaju placeni godisnji odmor, slobodne vikende i da ne rade nedeljom,,,neka probaju da rade u nekom marketu ili u nekoj fabrici gde se radi u tri smene pa ce se videti razlika

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.