Vulin: Vučić mi je prepustio odluku o ostavci

Doskorašnji direktor BIA Aleksandar Vulin kaže da je od imenovanja na tu funkciju bilo pritisaka da bude smenjen, a da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odolevao pritiscima.
Vulin: Vučić mi je prepustio odluku o ostavci
Foto: 021.rs
Naveo je da je na kraju odluku o ostavci doneo sam.
 
On je na televiziji Pink rekao da je sa Vučićem razgovarao o svim pritiscima i pretnjama, da mu je Vučić prepustio odluku, a da je on podneo ostavku "jer je smatrao da nema pravo da žrtvuje Srbiju zbog svog opstanka na funkciji".
Vulin je rekao da se stranci mešaju u unutrašnju politiku Srbije jer prete sankcijama Srbiji ako nastavi da vodi samostalnu politiku.
 
"Predsednik Vučić i ja ne mislimo isto o svemu, ali da Srbija mora da bude suverena, neutralna i da mora da sačuva dobre odnose sa Rusijom i Kinom i da sačuva Republiku Srpsku, u tome se slažemo. Ja ne menjam svoje stavove, ja sam bio za 'Srpski svet' i pre deset godina", rekao je Vulin i dodao da je oduvek bio evroskeptik i bio protiv Nato pakta.
Odbacio je optužbe da je "ruski čovek" i rekao da nije nosio nikakve podatke Rusiji protiv ruskih opozicionara, a da ga to optužuju "oni koji ne izlaze iz američke ambasade".
 
Vulin je naveo da "godinu dana na toj funkciji nije smeo da nastupa u javnosti, te da će ga oni koji su tražili njegovu smenu sada čuti".
 
Doskorašnji direktor BIA izjavio je da "iza opozicije stoje strane ambasade i da je i njegova ostavka deo plana kako bi se umanjila snaga Aleksandra Vučića.
 
Na pitanje da li BIA prisluškuje opoziciju, rekao je da BIA i MUP ne prisluškuju već mogu da zatraže to, ali da tužilaštvo donosi odluku, a dodao je da je "Vučić prisluškivan 12 godina pa je danas najuticajnija ličnost u ovom delu sveta".
 
"Iza sve opozicije stoji strani faktor, a finansije kontroliše Dragan Đilas. Ovo je sinhronizovana akcija, od pritisaka da ja podnesem ostavku do napada na Aleksandra Vučića i ove prljave kampanje", rekao je Vulin.
 
On je ponavljao da je "ponosan što Vučić neće priznati nezavisno Kosovo iako se to od njega traži, da neće prestati da ustaše naziva ustašama, da neće ćutati o dešavanjima u Crnoj Gori i da je svestan da ne olakšava Vučiću ali da mogu da ga eliminišu ali ne i promene".
 
Vulin je između ostalog izjavio da ako neko misli da Srbija ne može da kako je rekao "završi prostor Kosova kao Izrael - vara se, ali da to Srbija neće uraditi, jer to nije njena politika, već će pregovarati".
 
Odbacio je odgovornost za slučaj Banjska i pitao gde je bio Kfor, pošto Srbija nema ingerencije na Kosovu.
 
On očekuje da će biti pitan oko kadrovskog rešenja za svog naslednika na čelu BIA, ali da će o tome odlučiti vlada.
  • pape

    06.11.2023 14:07
    o neeee
    Sad ćemo opet slušati njegova baljezganja.
  • Ambasador Hill je

    06.11.2023 11:52
    predsednik Srbije
    Po naredbi ambasadora Hill-a slabašni Vučić je smenio Vulina i oduzeo oružije legalnim vlasnicima pištolja. Svi na izbore 17.12 da oteramo Hill-ovog vazala Vučića, i da legalnim vlasnicima vratimo oružije koje je ovaj oduzeo. Svako kome je Vučić oduzeo dozvolu za oružije neka glasa za bilo koju stranku desnice i to će biti vraćeno.
  • Ponos Srbije :))

    06.11.2023 09:32
    Kako poznato zvuci
    ""jer je smatrao da nema pravo da žrtvuje Srbiju zbog svog opstanka na funkciji".
    - Ovo kao da je Vuciceva umotvorina, zar ne !?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija