Balint Pastor na čelu SVM do izborne skupštine stranke

Savet SVM saopštio je da je na sednici 31. oktobra, nakon smrti predsednika Ištvana Pastora, odlučio da se poslovi predsednika do naredne izborne skupštine povere potpredsedniku Balintu Pastoru.
U ovom teškom periodu, s obzirom na raspisivanje parlamentarnih izbora, stranka ne može da ostane bez lidera, navodi se u saopštenju.
"U ovoj vanrednoj, tragičnoj situaciji, Savet SVM je zauzeo stav da u dr Balintu Pastoru vidi garanciju da nastavimo sa započetim radom, da prenesemo to ogromno političko nasleđe koje nam je ostavio Ištvan Pastor", dodaje se u saopštenju Saveza vojvođanskih Mađara.
Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave je u registru političkih stranaka od 1. novembra upisalo Balinta Pastora za zastupnika stranke.
 
"Savez vojvođanskih Mađara je jedinstven i svi se rukovode ciljem da se 17. decembra postigne rezultat kojim bi se predsednik Ištvan Pastor ponosio", ističe se u saopštenju. 
  • Saša D

    06.11.2023 10:54
    Demokratija na delu u Srbiji. Sin nasledio stranku posle oca kao da mu je privatna svojina...
  • Zemlja čudesa

    06.11.2023 10:47
    Javlja mi se slika... Dete Danilo na čelu SNS, jednog dana.
  • BUCA

    06.11.2023 09:43
    Dobar momak je ovaj Balint Pastor, sigurno će dobro voditi SVM kao i njegov tata, dečko je obrazovan, kulturan i lepo vaspitan! Pristojno se ponaša u Skupštini! Međutim tačno je da su skoro sve stranke kao privatne, s oca na sina ili kćer!Stiče se utisak da je stranka privatna i postoji zbog sebe a ne zbog naroda i boljeg i lepšeg života!Članovi stranaka su birali svoje predstavnike, zar ne?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.