Tužilaštvo u BiH nije pokretalo istragu o navodima da je Radoičić oružje nabavio u Tuzli

Tužilaštvo BiH nije pokretalo istragu o navodima Višeg javnog tužilaštva u Beogradu da je bivši Milan Radoičić u Tuzli nabavio oružje, municiju i eksploziv korišćen u Banjskoj.
U napadu na Kosovsku policiju 24. septembra u Banjskoj kod Zvečana ubijen je policajac Afrim Bunjaku, nekoliko njih ranjeno, a poginula su i trojica Srba.
 
"U Tužilaštvu BiH nismo dobili nikakav izveštaj policijskih agencija o eventualno počinjenom kaznenom delu i počiniocima. Nismo dobili ni informaciju od institucija susednih zemalja, tako da nije ni bilo naredbe o sprovođenju istrage", rekao je za Radio slobodna Evropa portparol Tužilaštva Boris Grubešić.
Više javno tužilaštvo u Beogradu je saopštilo da se Radoičić tereti da je od januara 2023. godine do 24. septembra nabavljao oružje, municiju i eksplozivna sredstva velike razorne moći iz Tuzle.
 
Beogradsko tužilaštvo je preciziralo da mu je to oružje isporučivano na teritoriji Beograda, "najčešće na potezu Bubanj Potok - Vrčin", a potom je to oružje prenosio i skrivao u napuštenim objektima i šumama na Kosovu.
Ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH Ramo Isak odbacio je navode iz Srbije i naglasio da posle svih provera, kako operativno-policijskih, tako i obaveštajnih,  utvrđeno je da su svi ti navodi neistiniti.
 
Osim policije tog entiteta, u istrazi su učestvovale Obaveštajno-bezbednosna agencija BiH, Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA), a vlasti u BiH su u istrazi tražile i asistenciju Interpola.
 
Beogradsko tužilaštvo nije odgovorilo na upit RSE da li postoje dokazi da je oružje zaista nabavljano u Tuzli i ko je eventualno pomagao Radoičiću u transportu. Nije odgovoreno ni na pitanja da li su od vlasti u BiH zatražili bilo kakve provere navoda da je oružje kupljeno u Tuzli. 
  • zzz

    07.11.2023 06:51
    Klimave stolice
    Pošto tužilaštvo BiH nije ni pokretalo istragu o nabavci oružja, to znači da se vrdalami izmakla jedna stolica.
  • Bill

    06.11.2023 15:13
    Ljudi lepo rekli svo ono što i mi svi znamo. Laži, laži & klepetanja od ovih naših mufljuza. A za to se, nakon provera, nema šta pokrenuti...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.