Analiza: Pink nije ispunio više od pola obećanja za dozvolu, REM ne reaguje

Analiza Fondacije "Slavko Ćuruvija" je pokazala da TV Pink nije ispunila 16 od 23 obećanja iz elaborata na osnovu kojeg joj je REM pre nešto više od godinu dana obnovio dozvolu za emitovanje.
Analiza: Pink nije ispunio više od pola obećanja za dozvolu, REM ne reaguje
Foto: Pixabay
"Iako je ta televizija najavila manje rijaliti programa, izveštaj REM-a iz maja ove godine beleži dupliran udeo tog žanra u ukupno emitovanom programu u odnosu na navode iz elaborata. Štaviše, udeo rijalitija u programu TV Pink porastao je sa prosečno 34 odsto godišnje u periodu 2014-2020. godine, na 46 odsto u prvom kvartalu 2023. godine, posle obnavljanja dozvole", navodi Fondacija.
Kako kažu, obećanja koje Pink nije ispunio uključuju promenu programske šeme, emitovanje programa za osobe s oštećenim sluhom, svetskih dokumentarnih serijala, novih svetskih zabavnih formata, obogaćivanje vikend-šeme filmovima, uvođenje kulturno-umetničkog dnevnika i crtanih filmova.
"Iako su programski elaborati televizija sastavni deo dozvola za emitovanje, o čijem je ispunjavanju REM obavezan da se stara, ovo telo nije reagovalo na kontinuirano nepoštovanje navoda iz programskog elaborata. Umesto toga, REM u svom kontrolnom izveštaju za period od oktobra 2022. do marta 2023. godine konstatuje da do povreda zakona i pravilnika nije došlo i da Pink ispunjava sve svoje obaveze", navode iz Fondacije.
 
Ocenjuju da REM ni posle 15 meseci od obnove dozvole nije postupio po svojim zakonskim ovlašćenjima i sproveo odgovarajuće mere protiv Pinka, poput privremene zabrane emitovanja ili oduzimanja dozvole.
 
Fondacija "Slavko Ćuruvija" je najavila da će narednih dana objaviti i pregled ispunjenosti elaborata ostalih televizija sa nacionalnom pokrivenošću.
  • nataša

    07.11.2023 08:57
    tv manipulacija
    REM obnovio dozvolu-na osnovu čega? REM bi trebalo da (ne)kontroliše Pink i po potrbi reaguje, a ko (ne)kontroliše rad REM-a, sramota!!
  • Boban

    07.11.2023 07:05
    Boban
    Nejce nikada dok im je Vučić na Vlasti,kao sto ni Rem nejce reagovati! E ako ga ovim Izborima počistimo i stavimo u Ustavna prava sto mu drasticno ograničava Vlast onda se možemo nadati mnogim promenama! Do tada…radice šta hoće i kako hoće!!! Kao sto znamo Pink je pod zaštitim Američkog Ambasadora kao i sam Z.Mitrovic te ovim Izborima mnogi će ostati kratkih rukava! Sve zavisi od nas samih i nikog vise!!! Njihovo je da održavaju požar naše je da ga zauvek ugasimo!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija