Reditelj Golubović o ProGlasu poznatih i akademika: Pokušaj ohrabrenja građana da iskažu svoj stav

Reditelj Srdan Golubović izjavio je da je ProGlas, čiji je inicijator, proistekao iz nezadovoljstva i potrebe da se to nezadovoljstvo nekako artikuliše.
"Za mene je ova inicijativa pokušaj solidarnosti i ohrabrenja građana da iskažu svoj stav. Živimo u društvu u kojem je svako ko misli drugačije neprijatelj", rekao je Golubović u intervjuu za list Danas.
Dodao je da su građani okupirani strahom da svaki pojedinac koji misli drugačije može da snosi posledice, što je za njega bio i osnovni razlog da stane iza ovog proglasa.
"Naša želja za okupljanjem nije bila u smislu toga da smo ni neka elitistička grupa. Naprotiv, mi smo samo neki zabrinuti građani, kako smo u tom proglasu i rekli", naveo je Golubović.
 
On je rekao i da su se okupili jer svojim karijerama i svime što su do sada uradili imaju tu poziciju sa koje mogu ovako nešto da kažu.
 
"Ali, da kažemo u kontekstu ohrabrenja da i ostali ljudi mogu makar da preuzmu osnovni deo neke svoje građanske obaveze i dužnosti a to je da izađu da glasaju. Ako ništa drugo, ovo je deo jednog aktivnog bavljenja političkim životom", naveo je Golubović.
 
Inicijativu "ProGlas" možete potpisati OVDE.
  • s one strane duge

    09.11.2023 14:37
    krimosima i botovima potaman
    ko je zadovoljan ovakvim stanjem u drzavi, kriminalom, korupcijom, partijskim zaposljavanjem, ucenama, pretnjama... neka uziva u ovakvoj Srbiji.
  • Lalo

    09.11.2023 09:42
    hau jes no
    Odlična inicijativa! Niko nikada nije nešto slično rekao! Ali bukvalno niko nikada nije nešto slično rekao! Nije da se svakih šest meseci obznani proglas nEuKoJ i zAsTrAšEnOj jAvNoSti, ali niko nikada nije ništa slično rekao!

    Ponavljam: niko nikada nije ništa slično rekao. Bravo, intelektualci!

    @@D Isti si kalibar kao i ovi intelektualci koji su rekli nešto što niko do sada nije rekao. Ili si naprosto plaćen, kao i botovi kojima se rugaš, da budeš isti kalibar kao i ti intelektualci koji su rekli nešto što niko nikada nije rekao.
  • @D

    09.11.2023 09:11
    Botovi ste upravo zato što ne mislite.
    Tako da ti je postavka protivrečna.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija