Panović: Vulin možda najprincipijelniji srpski političar, ali je pitanje kakvi su to principi

Programski direktor Demostata Zoran Panović ocenio je da je Aleksandar Vulin u svom obrazloženju ostavke na mesto direktora BIA pokazao da je možda najprincipijelniji srpski političar.
Međutim, kako dodaje Panović, pitanje je kakvi su ti principi, kao i koliko su to i principi predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
"Jedan od naprednjačkih uzora je svakako i Komunistička partija Kine. Reformator Deng Sjaoping je bio potvrdio partijski stav da veliki vođa - Mao Cedung nije bio u pravu 30 odsto, a da je bio u pravu 70 odsto. I pragmatični Vučić verovatno misli da su Milošević i Šešelj bili u pravu 70 odsto", napisao je Panović u autorskom tekstu za današnji Nedeljnik.
Prema njegovim rečima, Vučić neće reći da je Vulin bio 100 odsto u pravu sa svojim stavovima, već će korigovati "njegovu patetiku, naglasivši da ostavka ne znači baš i njegovu (Vulinovu) glavu, kao što je Vulin bespogovorno daje na oltar Srbije".
 
Panović smatra da bi i tu prava proporcija bila "kineska" - da je "drug Vulin bio u pravu 70 odsto, a da nije bio 30 odsto".
 
"Samo što je Deng tu proporciju prihvatio u procesu uslovne demaoizacije Kine, dok Vulin, paradoksalno, odlazi u vreme finalizacije rešešeljizacije naprednjaka", ocenio je programski direktor Demostata, dodajući da upravo zbog "pragmatičnih proporcija" Vojislav Šešelj i radikali idu u koaliciju sa naprednjacima samo na beogradskim i lokalnim izborima.
  • Novosađan

    10.11.2023 09:56
    Biće on i opasniji
    Dobro se pokazao, čuvao je državu od takozvanih građanista, lažnih ekologa i ostalih , vidimo ga na sličnom položaju mnogo moćnijeg.
  • Nebojsar

    09.11.2023 10:20
    Da, da... Principijelna gromada! Jedini princip kojeg se drže Vulin i ostala kamarila iz SNS (ako se to može nazvati principom) je "bespogovorna poslušnost vrhovnom šefu". Kada bismo videli i nekakvu žrtvu koja prati njegove principe, onda bismo mogli pozitivnije da ocenimo ovaj iznuđeni Vulinov čin. Ovako, Vučić će ponovo zamešati karte, a sličica sa Vulinovim likom će se naći na nekoj drugoj funkciji, dok će sličica nekog drugog poslušnika zasesti na čelo BIA. I tako dokle god budemo trpeli.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Evropa danas slavi Dan pobede nad fašizmom

U Evropi se danas, 8. maja obeležava Dan pobede nad fašizmom u znak sećanja na dan kada je 1945. stupila na snagu bezuslovna kapitulacija Nemačke u Drugom svetskom ratu.