Mogu li građani zbog štrajka u Pošti da ostanu bez popusta za redovno plaćanje struje

Zbog štrajka poštara u Srbiji građani još uvek nisu dobili račune za struju za oktobar, što kod njih izaziva bojazan da li će, u slučaju da taj protest potraje, ostati bez popusta za redovno plaćanje.
Mogu li građani zbog štrajka u Pošti da ostanu bez popusta za redovno plaćanje struje
Foto: Pixabay
Ipak, potrošači koji žele da iskoriste pravo na popust u iznosu od pet odsto, to će moći da ostvare i u ovom mesecu, čak i ako zbog protesta ne dobiju račune na svoju kućnu adresu, pod uslovom da svoje obaveze prema EPS-u izmire, kako je to inače predviđeno, do 28. novembra, prenosi Danas.
Naime, potrošači će svoje račune moći da plate na vreme, kako bi dobili popust, koristeći novi portal EPS-a, uveden 1. novembra, za preuzimanje e-računa i elektronsko plaćanje - Uvid u račun.
Takođe, građani mogu da odu do šaltera poslovnica Elektroprivrede Srbije i tamo plate svoje račune do 28. novembra i tako ne ostanu bez prava na ostvarivanje popusta.
 
Jedna od opcija je i ta da potrošači pošalju mejl nadležnima u EPS-u i traže da im se dostavi iznos računa za prethodni mesec kao i da se sa tim zahtevom obrate kol centru tog preduzeća.
 
Ipak, iako način da se na vreme plati račun koji poštar nije dostavio potrošaču postoji, činjenica je da će eventualno neuručivanje računa na kućnu adresu direktno pogoditi starije građane koji nisu vični onlajn plaćanju, pa će umesto toga morati da svoje vreme troše da idu do poslovnica EPS-a, što može dovesti i do gužvi na šalterima.
  • Zzz

    13.11.2023 01:39
    Racuni
    Pośtovana gosodo, svi koji želite da dobijete popust zbog redovnog plaćanja računa isto možete da uradite na šalterima EPS-a, oni najbolje imaju uvid koliki je vaš račun. Baš mi je drago da svi gradjani osete kako je kad ne radi Pošta. Samo napred i nedajte da vas prevare i ovaj put!!!
  • Aleksandra

    12.11.2023 22:15
    Bravo poštari
    Pokažite da u Srbiji ima makar neko ko nije pravljen od tankog i jeftinog štofa.
    Moja majka je radila u Pošti dok je bila ozbiljna firma, pre petooktobarske revolucije i sveopšte pljačke.
    Ako treba i motke u ruke.
  • Nikola

    11.11.2023 12:43
    Besmislica
    @Djendji Postari su strajkovali i ranije, vlast ne "natura" partijske rukovodioce, (to je preblaga rec) vlast SILUJE administrativni sektor Poste... Pretnje, ucene, podmicivanje i unistavanje sindikata pre par godina, skoro svaki rukovodioc u Posti je prisilno ili dobrovoljno mobilisan da bude clan SNSa, recimo da je uz uslov da potpisete bolji ugovor, ili ugovor koji vam priznaje vece obrazovanje(bodovi) obavezan USLOV i da radite za SNS,morate da idete na mitinge, skupljate glasove i razne gadosti koje se traze od obicnih radnika da bi napredovali! To sto spominjes da se KRADU paketi, tu ima bar 1% idiota naravno, jer u zadnje vreme niko nece da radi u posti pa dolaze i sa F siframa, razni problematicni likovi> kakvi uslovi i atmosfera u firmi, takvi i radnici! Takvi najpre nanose stetu Posti, ne moze da se zahteva pedantnost Svajcarske, a odnos prema radnicima kao u Africi! Na kraju ce slovo da se svede kao u GSPu, pocece vlast da nas "oplemenjuje" migrantima, koji su spremni da rade i za 300 eur, a nastavice se propast firme do stecaja jer apetiti vlasti nemaju meru! Sledi poplava cena usluga Poste, i narod ce biti opet na gubitku! Nisu radnici Poste ludi, sto su skocili kao popareni kada im SNS da zadatak da pored svog ogromnog posla koji jedva stizu (rade svi prekovremeno u tehnickim sluzbama), dele Faraonova BLA BLA TRUC besmislica pisma kao cestitke pred izbore, deli se sakom i kapom 20.k din pomoc penzionerima, dele se nacionalne penzije a njima minimalac!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.