Ocu dečaka koji je izvršio masovno ubistvo na Vračaru pritvor produžen za još 30 dana

Viši sud u Beogradu produžio je za još 30 dana meru pritvora V.K, ocu 13-godišnjeg dečaka, koji je početkom maja u beogradskoj OŠ "Vladislav Ribnikar" ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja.
U obrazloženju suda se navodi da je mera pritvora produžena "usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će, u slučaju boravka na slobodi, u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i s obzirom na to da je osnovano sumnjiv da je izvršio krivično delo za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka".
V.K. je optužen za teško delo protiv opšte sigurnosti pošto je godinu dana pre masovnog ubistva u OŠ "Vladislav Ribnikar" obučavao svog sina da rukuje vatrenim i vazdušnim oružjem.
"Protiv rešenja o produženju pritvora dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja", saopštio je Viši sud.
  • Zemlja čudesa

    10.11.2023 02:14
    @Knjaz
    Upravo se o tome i radi - obučavanje za upotrebu vatrenog oružja nije dozvoljeno maloletnim osobama, tako da u bajboku treba da sedi i odgovorno lice iz streljane. Dodatno je kriv što je omogućio pristup oružju i municiji kojom je počinjeno višestruko ubistvo.
  • Knjaz

    09.11.2023 19:27
    Tragedija je velika, ali mislim da je osnov za pritvor krajnje klimav. "Obučavanje" za rukovanje vatrenim oružjem je vršeno u streljani gde valjda postoji neka vlast, neka kontrola? Ako je "obučavanje" dozvoljeno, onda nije ništa prekršio. A ako je zabranjeno, onda treba na robiji da budu i odgovorni iz streljane.

    Nego se ovde radi o smirivanju javnosti koja je sa pravom ljuta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija