Sloga: Radnici Pošte u Zemunu moraju da prijave poštu upućenu RIK-u, nadležni da reaguju

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" navode da postoje potencijalne nezakonite radnje unutar JP Pošta Srbije, odnosno u radnoj jedinici u Zemunu i njenim ekspoziturama.
Sloga: Radnici Pošte u Zemunu moraju da prijave poštu upućenu RIK-u, nadležni da reaguju
Foto: 021.rs
Kako navode, postoji instrukcija od 7. novembra upućena zaposlenima na šalteru da pri prijemu pošiljaka adresiranih za Republičku izbornu komisiju (RIK) "odmah obaveste radnu jedinicu Pošte Srbije u Zemunu putem elektronske pošte".
"Ova praksa se, sumnjamo, nezakonito primenjuje i u drugim organizacionim celinama širom Srbije, što je u suprotnosti sa zakonom, Ustavom Srbije i može imati elemente krivičnog dela. Stoga, pozivamo nadležne organe i organizacije zadužene za praćenje legitimnosti izbora da hitno reaguju i istraže razloge zbog kojih JP Pošta Srbije 'prati kretanja pošiljki' usmerenih ka Republičkoj izbornoj komisiji", navode iz ovog sindikata.
Apeluju i na direktora Pošte Srbije Zorana Đorđevića da se "distancira od političkog uticaja i da se prioritetno fokusira na probleme sa kojima se radnici Pošte suočavaju".
 
"Radnici su već nedeljama u obustavi rada usled neadekvatnih plata, loših uslova rada i opšteg stanja siromaštva, što zahteva hitno rešavanje problema, a ne prazna obećanja putem saopštenja i medija. Očekujemo brzu i efikasnu reakciju svih nadležnih kako bi se osiguralo da izborni proces u Srbiji ostane neometan i transparentan", navode iz "Sloge".
  • Cocco

    12.11.2023 11:39
    Podrška za radnike Pošte.
    Usput, zanimljivo mi što radnici traže prosečnu platu. I treba! No zanimljivo mi to što su stalno vlasti do sada pumpale tu prosečnu platu (mada prosek nije pravi pokazatelj - medijana!). E pa eto im sada pumpanje proseka.
    Ne odustajte u Poešti.
    Aut prosek, aut nihil!
  • Bojana

    12.11.2023 11:35
    A mi koji radimo preko poste, cekamo uplate za pakete koji su zarobljeni vec 2 nedelje? Od kojih ce se polovina vratiti kada pocnu sa radom? Neka strajkuju, ali smatram da su prvo to trebali da isporuce, da prestanu da primaju posiljke pa neka rade sta hoce.
  • Dragutin Jevtić

    11.11.2023 20:28
    Pravda
    Prestanite botine da komentarišete radnike pošte.Važniji su vaši pokloni nego što radnici pošte ne mogu da od plata sastave kraj sa krajem.Sram vas bilo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).