Ljajić: Hamas počinio teroristički čin, ali Izrael čini ratni zločin

Predsednik SDPS Rasim Ljajić ocenio je da je militantna grupa Hamas iz Pojasa Gaze počinila u Izraelu "teroristički čin", a da Izrael čini "ratni zločin bez ikakvog presedana".
Ljajić: Hamas počinio teroristički čin, ali Izrael čini ratni zločin
Foto: 021.rs
"To je jedina tačna definicija. Sve drugo je čista politika, politički interesi ili najobičnije kalkulacije. Ovo su ratni zločini koje (premijer Izraela) Benjamin Natanjahu čini i koje će činiti dalje. On će ovaj rat produžiti koliko god bude mogao, koliko god ljudi da strada i dece", rekao je Ljajić za televiziju Pink.
 
Upitan koji je Natanjahuov cilj da nastavi ratovanje, Ljajić je naveo da su to pokušaj ostanka na vlasti, kao i pokušaj Izraela da iskoristi trenutnu situaciju da reši "palestinsko pitanje".
"Tako što će etnički očistiti pojas Gaze. Ovo je repriza onoga što se dešavalo 1948. godine. 15.000 Palestinaca je tada ubijeno, 750.000 proterano", kazao je Ljajić, dodajući da je "Gaza zatvor na otvorenom".
 
Naveo je primere ratova u Ukrajini i Iraku i da u njima manje od jednog deteta pogine po danu, dok u Gazi, prema njegovim rečima, dnevno bude ubijeno 136 dece.
"Ne pamti se takav slučaj u svetu, u istoriji ratovanja", kazao je Ljajić, nekadašnji potpredsednik Vlade Srbije i ministar u više mandata.
 
Ocenio je da je većina stanovništva u Srbiji na strani "žrtve", odnosno, kako je naveo, Palestine u ovom slučaju.
  • milicica

    11.11.2023 12:54
    ISTINA
    a svet cuti a Ameri pomazu i naoruzavaju i opkoljavaju Bliski istok.
  • Novosadjanin

    11.11.2023 12:44
    Oglasio se Rasim nakon 36 dana rata, posle skoro 5000 ubijene dece. Očigledno mu trebaju glasovi muslimana za izbore, a dosad je ćutao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija