Peticija da nastavnica ranjena u "Ribnikaru" dobije nacionalnu penziju

Grupa kolega i bivših učenika pokrenula je inicijativu da nastavnica OŠ "Vladislav Ribnikar" Tatjana Stevanović, koja je ranjena u masovnoj pucnjavi 3. maja, dobije nacionalnu penziju.
Tragedija, koju je ona igrom slučaja preživela sa teškim posledicama na radnom mestu, nezapamćena je i jeziva.
 
"Smatramo da bi dodeljivanje nacionalne penzije bilo izraz poštovanja prema njoj, njenoj ličnoj borbi i prema njenoj porodici", rekla je za Danas koleginica i jedna od pokretača inicijative Marija Crnojević.
U tekstu peticije se navodi da je Tatjana Stevanović 3. maja upucana i teško ranjena na svom radnom mestu.
"Učenik je pucao u nju i druge učenike u školi i učionici, teško ih ranio i pobio, dok je ona držala čas. Njene kolege, bivši i sadašnji učenici, pokreću ovu inicijativu kao izraz empatije, solidarnosti i podrške prema njoj lično, sa jasnom porukom o značaju i položaju nastavničke profesije", piše u peticiji.
 
Peticija se nalazi OVDE.
  • Lea

    11.11.2023 16:40
    Tako
    Onda dati nacionalnu penziju svim borcima koji su krvarili za ovu zemlju a ostali invalidi
  • Pevaljke i

    11.11.2023 11:30
    sportisti
    A, ne nacionalne penzije dobivaju kafanske pevačice i praznoglavi sportisti.
    Institucija "nacionalna penzija" je sasvim besmislena, i to treba ukinuti. Odmah.
  • CItalac

    11.11.2023 09:22
    Protiv sam ovoga. Ovo je skretanje pažnje. Ne treba nama deljenje para nego KAZNE DRAKONSKE ZA NEODGOVORNOST. Sada će neko reći da sam nemoralan i nemilosrdan i loš čovek. OVa zemlja ne zaslužuje normalne stvari mora ići na drakonsko lečenje. Šetali ste ovce 200 hiljada ljudi. KOliko je to glupo glup,

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija