Skup solidarnosti sa palestinskim narodom u Zemunu, otkriven i mural Jaseru Arafatu

Na Zemunskom keju danas je održan skup pod nazivom "Dan sećanja na Jasera Arafata - Srbija uz narod Palestine" na 19. godišnjicu smrti tog dugogodišnjeg lidera palestinskog naroda.
Skup solidarnosti sa palestinskim narodom u Zemunu, otkriven i mural Jaseru Arafatu
Foto: FoNet (Marko Dragoslavić)
Otkriven je veliki mural sa likom Arafata, za kojeg je rečeno da je bio "veliki prijatelj srpskog naroda i da zauvek ostaje simbol borbe za slobodu".
 
Nekoliko desetina okupljenih na poziv Saveza komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) i Nove komunističke partije Jugoslavije (NKPJ), uz prisustvo ljudi iz palestinske dijaspore, nosili su transparente "Dole okupacija, Kosovo je Srbija, Palestina je država", "Stop blokadi" i "Protiv Amerike kao glavne imperijalističke sile".
Ambasador Palestine u Srbiji Mohamed Al Namoura rekao je da Palestina traži da se "hitno zaustavi agresija nad palestinskim narodom i ubrza pružanje humanitarne pomoći, uključujući medicinsku pomoć, hranu, vodu, struju i gorivo".
 
On je zahvalio na podršci palestinskom narodu u njegovoj "legitimnoj borbi za dobijanje svojih legitimnih prava".
Prvi sekretar SKOJ-a Miloš Karavezić ocenio je da Srbija treba da prekine diplomatske odnose sa Izraelom i da se mora naći mirno rešenje da Palestinci dobiju svoju državu.
 
On je rekao i da sve što radi Izrael "nije rat protiv terorista, već palestinskog naroda".
 
 
Generalni sekretar NKPJ Aleksandar Banjanac rekao je da ne podržava akciju Hamasa i otimanje civila, ali da nema opravdanja za odmazdu nad desetinama hiljada palestinskih civila.
 
Više puta je tokom istupa govornika iz te organizacije navedeno da "američki imperijalisti preko svojih marionetskih tvorevina" nanose žrtve po svetu.
  • @BoeserWolf

    12.11.2023 10:08
    Već 36 godina je to tako.
  • Zy

    11.11.2023 18:31
    Pa ko je izvrsio masakr?
  • BoeserWolf

    11.11.2023 17:52
    Danas je fakat sramota reci da si Srbin, kakve nas budale sve predstavljaju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.