Vlasniku firme iz Pećinaca i još dvojici pritvor zbog eksplozije u Zemunu

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da je saslušano devet osoba u vezi sa oštećenjem gasne instalacije tokom radova u Zemunu usled čega je došlo do širenja gasa i eksplozije.
Vlasniku firme iz Pećinaca i još dvojici pritvor zbog eksplozije u Zemunu
Foto: 021.rs
U eksploziji je stradala jedna osoba, a jedna teško povređena.
Osumnjičeni su izneli odbranu, nakon čega je tužilaštvo predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda da odredi pritvor trojici osumnjičenih da ne bi u kratkom vremenu ponovili krivično delo.
Pritvor je produžen direktoru firme koja je glavni izvođač radova "Inter comunnications" iz Beograda L. D. i direktoru firme koja je podizvođač radova "Oza pe" iz Pećinaca A.R, kao i radniku K. K.
 
Ostalim osumnjičenima je ukinuto zadržavanje i oni će se u daljem toku istrage braniti sa slobode.
 
Svim osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti u vezi sa krivičnim delom izazivanje opšte opasnosti.
 
Prema naredbi o sprovođenju istrage, investitor, preduzeće A1, angažovalo je firmu "Inter comunnications" d.o.o iz Beograda kao glavnog izvođača radova na postavljanju instalacije za optičke kablove ovog mobilnog operatora, a ova firma je angažovala firmu "Oza pe" iz Pećinaca kao podizvođača, čiji su radnici između 8. i 10. novembra ove godine izvodili radove i tom prilikom oštetili instalacije za transport prirodnog gasa, o čemu nisu obavestili nadležni organ-preduzeće "Srbijagas".
 
Zbog propusta u obaveštavanju nadležnih i neblagovremenog i nestručnog saniranja oštećenja, došlo je do nekontrolisanog širenja gasa, što je za posledicu imalo gasnu eksploziju u kući u Ševinoj ulici, u kojoj je stradao S. Lj, a B. Lj. zadobila teške telesne povrede opasne po život.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.