FOTO: U Beogradu održan propalestinski skup - čulo se i "NATO nacisti" i "Natanjahu Hitler"

Skup podrške Palestini i stanovnicima Gaze održan je večeras u Beogradu uz protestnu šetnju.
FOTO: U Beogradu održan propalestinski skup - čulo se i "NATO nacisti" i "Natanjahu Hitler"
Foto: FoNet (Marko Dragoslavić)
Protest je počeo na Trgu Republike, odakle je ulicama Kralja Milana i Kneza Miloša, koje su bile blokirane za saobraćaj, povorka stigla do Ambasade Nemačke.
 
Šetnja je završena ispred nemačke ambasade uz poruku da Nemačka, SAD i NATO podržavaju zločine nad Palestinom i Palestincima. Na skupu ispred Ambasade Nemačke bilo je prisutno i nekoliko policajaca.
Ka zgradi ambasade su bili okrenuti transparenti "Slobodna Palestina" i "Demokratija - neki životi vrede više".
 
Okupljeni su uzvikivali "Od reke do mora Palestina slobodna biti mora", "Sloboda za Palestinu" i "Sloboda za Gazu".
Na protestu je rečeno je da Nemačka daje vojnu podršku Izraelu, posle čega su okupljeni uzvikivali "Nacisti, nacisti", "Nemci nacisti", "NATO ubice", "NATO nacisti" i "Natanjahu Hitler".
 
 
Rečeno je i da zločini nad Palestinom ne bi bili mogući bez podrške SAD i da Amerika odlučuje ko je civilizovan, a ko nije.
 
Povorka je prethodno zastala ispred Ambasade Hrvatske, uzvikujući parole protiv NATO.
 
 
Među okupljenima bili su i ljudi iz Palestine, roditelji sa decom, a mnogi od učesnika nosili su i tradicionalne palestinske marame i zastave Palestine.
 
Skup je protekao bez incidenata. 
  • Tina

    11.12.2023 11:49
    Istina
    Ovi sto se navodno ljute sto je Izrael priznao Kosovo ne sete se da su Crna Gora i Makedonija priznali medju prvima. Izrael je to ucinio u okviru dogovora sa Vucicem u Vasingtonu. Pitajte obicne Izraelce sta misle a pitajte i Palestince. Jasno, muslimani uvek podrzavaju svoje.
  • Nik

    13.11.2023 20:00
    Tako je to kad čačkaš mečku. Ne znam šta su drugo očekivali Palestinci kad su 7. oktobra odlučili da ubiju 1.500 civila, među njima i znatan broj dece i starih osoba. Krivi su sami za smrt sve svoje dece, jer Izrael ne može ništa drugo nego da uništi pretnju koja dolazi sa teritorije Gaze.
  • Nemanja

    13.11.2023 09:58
    @SMILE

    Pa svako ko nije mentalno zastao je prihvatio da je Kosovo nezavisno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Danas se slavi Dan pobede nad fašizmom

Dan pobede nad fašizmom obeležava se danas u znak sećanja na 9. maj 1945. godine, kada je bezuslovnom kapitulacijom Nemačke okončan Drugi svetski rat u Evropi.

Kamioni na Horgošu čekaju šest sati

Teretna vozila na izlazu iz Srbije na graničnom prelazu Horgoš čekaju šest sati, dok je zadržavanje kamiona na prelazu Kelebija u smeru ka Mađarskoj tri sata.