Sindikat Sloga: Radnici Pošte ostali bez dnevnica uprkos obećanjima rukovodstva

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" navode da radnicima JP Pošta Srbije koji su u obustavi rada od 24. oktobra sutra neće biti isplaćene dnevnice u obračunu zarada za deo oktobarske zarade.
Sindikat Sloga: Radnici Pošte ostali bez dnevnica uprkos obećanjima rukovodstva
Foto: 021.rs
Prethodno je, kako je navedeno, vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević radnicima u obustavi obećao da radnici neće biti kažnjeni umanjenjem zarade.
Dodaje se da ta činjenica potvrđuje da je rukovodstvo Pošte Srbije bilo neiskreno u nameri da se obustava okonča i da se poštarima ispune zahtevi.
Zahtevi radnika Pošte Srbije su povećanje broja radnika, povećanje plate od minimalno 30 odsto, prekid "tihe" diskriminacije prema zaposlenima i zvanične garancije od Vlade Srbije da će zahtevi biti ispunjeni. 
 
Udruženi sindikati Srbije "Sloga", kako je navedeno, ostaju posvećeni zaštiti interesa radnika i nastaviće da podržavaju radnike Pošte Srbije u njihovoj borbi za pravedne uslove rada i dostojanstvene zarade.
 
"Pozivamo rukovodstvo Pošte Srbije i nadležne institucije da prepoznaju ozbiljnost situacije i umesto kažnjavanja i nastavka diskriminacije hitno preduzmu korake ka ispunjenju zahteva radnika", navedeno je u saopštenju.
  • Rada

    15.11.2023 19:06
    Podrska postarima ! ISTRAJTE !!!
  • Ivan

    15.11.2023 15:28
    Maksim po diviziji
    @Koja plata Dovedi ti nove sa biroa... Sve pametno pobeze preko, i ode kod privatnika, poceli su iz Azije da dovoze radnike da bi oni mogli komotno da kradu i finansiraju MAGLU iz svih javnih preduzeca! Oglasi za postu stoje , nadji im ti vozaca kamiona za 52.000 din ili postara kad klinci sa biciklama u GLowu u BGD izlaze i po 100 pa i 150.000 din mesecno! Te saltere prazne sto spominjes su zbog STEDNJE, i jer nema dovoljno radnika, ali zato ima radnika i non stop nadiru u BOTOVSKO/Administrativnom sektoru SNS...
  • Антун Чупак

    15.11.2023 08:04
    Драги поштари,нема леба без мотике,па стога коверте у торбе и на посао!!!Србија не сме да стане-Александар Вучић!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija