RHMZ: Stiže nam loše vreme, kreće od severa Vojvodine, za vikend jače zahlađenje

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je novu najavu za nevreme koje stiže u pojedine delove Srbije.
 RHMZ: Stiže nam loše vreme, kreće od severa Vojvodine, za vikend jače zahlađenje
Foto: 021.rs
Kako se navodi, u toku večeri (od 20 h do ponoći) na severu Vojvodine doći će do intenziviranja kiše.
"Ova padavinska zona u drugom delu noći preko ostatka pokrajine premeštaće se ka zapadnoj Srbiji i Beogradu. U Vojvodini će u toku noći prosečno pasti od 10 do 20 mm kiše, a na severu Bačke i Banata lokalno i više. Na području Beograda najjača kiša očekuje se pred jutro. U jutarnjim i prepodnevnim satima padavinska zona premeštaće se preko centralne Srbije dalje ka jugu i jugoistoku, a u toku dana (15.11.) intenziteti padavina će oslabiti. Zapadni i severozapadni vetar će biti u kratkotrajnom pojačanju", piše na sajtu RHMZ.
Za vikend jače zahlađenje
 
RHMZ dodaje da nakon kratkotrajne stabilizacije vremena u četvrtak (16.11), u petak (17.11) sledi novo zahlađenje s kišom.
 
"U prvom delu dana će u košavskom području i na planinama duvati jak južni vetar, a krajem dana i u toku noći osetniji pad temperature, vetar u skretanju na severozapadni, u Vojvodini i sa udarima olujne jačine (preko 17 m/s). Na planinama će početi da pada sneg, a usled pada temperature, u subotu (18.11.) uslova za sneg biće i u brdskim predelima (od 200 do 500 m nadmorske visine) jugozapadne, južne i istočne Srbije uz stvaranje manjeg snežnog pokrivača. I dalje će duvati jak i olujni severozapadni vetar, naročito na planinama, u Vojvodini i istočnoj Srbiji", navodi se na sajtu RHMZ.
 
Subota (18.11.) će biti najhladniji dan u sedmici, a maksimalne temperature u većini nižih predela kretaće se od pet do osam stepeni. Drugog dana vikenda (19.11.) prestanak padavina, ali i dalje hladno, dodaju iz RHMZ.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija