Bojana Selaković o izveštaju EK: Mi smo loši đaci koji uveravaju roditelje da će biti odlični

Koordinatorka saveza nevladinih organizacija Nacionalni konvent o EU Bojana Selaković kaže da je svaka vlada do sada, pa i aktuelna, koristila proces evropskih integracija u svrhe svoje promocije.
Naglasila je da takav pristup neće doneti dugoročne rezultate.
 
Selaković je, komentarišući to što je Vlada Srbije pozitivno reagovala na izveštaj Evropske komisije, za novi broj Nedeljnika navela da je metodologija izveštavanja opisna i da su zbog toga takve vrste formulacija podložne različitim interpretacijama.

"Trenutno smo loši đaci koji pokušavaju da uvere roditelje koji pružaju svu moguću podršku, iskazuju razumevanje, plaćaju privatne časove, da ćemo imati odličan uspeh na kraju godine, a u prvom polugodištu imamo po jednu četvorku ili peticu na svakih nekoliko jedinica ili dvojki", ocenila je ona.

Prema njenim rečima, Srbija jeste napravila određeni pomak u procesu evrointegracija, ali je sveukupan nivo pripremljenosti ostao isti od 2015. godine.
 
"Ako je članstvo u EU barem deklarativno bilo na vrhu agende svake vlade od te godine pa do danas, onda nešto nije u redu ili sa procesom, ili sa Srbijom", navela je Selaković.
 
Ona je dodala da je, sa druge strane, primetna izuzetno snažna politička volja u zemljama kandidatima sa Zapadnog Balkana da taj proces ubrzaju.
  • Info

    16.11.2023 10:24
    Ko je tacno ova osoba?
  • Dogodine u Botošu

    16.11.2023 10:05
    Mi smo onaj đak koji kaže: "nastavnik me mrzi". A samo čekamo priliku da pobegnemo sa časa i duvamo lepak preko ograde.
    Drugi idu napred a Srbija ide ka srednjem veku u svakom smislu. Najbukvalnije moguće. Ostaćemo izolovano ostrvo, kao stvoreno za odlaganje opasnog otpada. Ali to je sve naš izbor. Od 1990-te do danas.
  • Ahab

    16.11.2023 10:04
    Ma kakva EU, kakvi bakraci.
    Pa koliko god smlacena bila, ta EU je sistem, a u sistemu je daleko manje prostora za KRADJU i otimacinu bez koje reciklirane radikalske hulje ne kogu da opstanu.
    Zato masu sa "integracijama" ne bi li iskamcili novac od te EU, od koje beze i rukama i nogama svim svojim banditskim bicem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.