Miketić podneo tužbu protiv Ane Brnabić: Neovlašćeno raspolaganje podacima

Narodni poslanik Đorđe Miketić podneo je privatnu krivičnu tužbu protiv premijerke Ane Brnabić.
Predsednik Gradskog odbora stranke Zajedno kao razlog tužbe navodi neovlašćenjo raspolaganje ličnim podacima u vezi sa nedavnom prijavom nepoznate osobe u Miketićevom stanu.
 
Miketić tvrdi da je premijerka pažljivo pratila situaciju oko prijave nepoznate osobe, iznoseći niz tvrdnji koje je on opovrgao priloženim dokazima. 
"Premijerka jedne zemlje prvo sazove specijalnu konferenciju za medije da kaže da osoba ne postioji i da sam brutalno slagao, što sam opovrgao dokazom jer pošta dolazi na moj stan", navodi Miketić.
 
Miketićeva inicijativa podnošenja tužbe prati niz događaja koji su se odigrali u poslednjim danima, uključujući premijerkinu konferenciju za medije, televizijsko priznanje postojanja prijavljene osobe, i kontroverzne izjave advokata Đukanovića koji tvrdi da je Miketić sam prijavio i odjavio prijavljenu osobu.
"Ono što je najstrašnije je da premijerka ove zemlje, moje zemlje, u emisiji javno pokazala moj ulaz, moju ulicu – sa sve adresom i to u danu kada su stigle morbidne pretnje mojoj porodici, tačnije mojoj maloletnoj ćerki", dodaje Miketić. 
 
Miketić je pozvao policiju da sarađuje sa građanima i izda spisak svih ljudi koji su prijavljeni na njihovim adresama. 
 
"Ovaj zahtev proizlazi iz strepnji da su institucije možda korištene u političke svrhe, naglašavajući važnost transparentnosti u ovom procesu, ne samo radi političkih pitanja već i radi zaštite interesa vlasnika stanova, posebno onih koji iznajmljuju svoje nekretnine", zaključuje se u saopštenju stranke Zajedno.
  • Управник виле

    16.11.2023 18:46
    Ваљда премијерка боље зна ко ди станује пошто је и она у туђој вили
  • Пантелија

    16.11.2023 17:49
    У овој власти немош' ништа терати ни истерати
  • Sudija

    16.11.2023 14:39
    Miketiću, ako je istina to što kažeš i radiš, teraj protiv dok mrak ne padne!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.