Zdravstveni radnici najavili protest za četvrtak 23. novembar

Granski sindikat zdravstva i socijalne zaštite "Nezavisnost" zatražio je povećanje plata za zdravstvene radnike i najavio protest zaposlenih za četvrtak 23. novembar na Trgu Nikole Pašića u Beogradu.
Zdravstveni radnici najavili protest za četvrtak 23. novembar
Foto: 021.rs
Kako su saopštili, zajedno sa kolegama iz Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti, oni već šest meseci traže jedinstvenu cenu rada  i nove koeficijente za zaposlene.

"Podsećamo da smo prethodnih godina uradili predloge zakona i plata, koje bi prema projekcijama trebalo da budu bar 1.000 evra u 2025. godini. Raspon plata u zdravstvu i socijalnoj zaštiti je narušen od obećanja iz 2018. godine, a predstavnici ministarstava smatraju da je nerealan", naveli su u saopštenju.

Zbog niskih plata, ali i drugih nedoslednosti ministarstava, sindikati zdravstvenih radnika su već održali protest upozorenja u sredu, a najavili su i novi protest.
 
Ako se nadležni ogluše o zahteve, kažu da će biti primorani da stupe u štrajk.
  • Dr

    20.11.2023 21:31
    .šta je s kapitacijom?
    Pedijatar sam u domu zdravlja.U smeni planiranoj za 4 lekara najčesće nas je dvoje.imam kartoteku 2000 opredeljenih pacijenata.dnevno odradim i do 70 pregleda Kapitacija nije odrađena.uzalud radimo dnevnu evidenciju.Moja plata le ista kao plata lekara koji ima 650 opredeljenih pacijenata i naravno mnogo manje posla.
  • Zdravstveni

    20.11.2023 13:08
    Nada
    Visoki sam kadar u zdravstvu, specijalista, radim 6 dana nedeljno, dezuram u tzv. crvenoj zoni, imam puno prekovremenih sati, rada u pripravnosti, po pozivu, nemam vise normalan porodicni zivot, samo posao i posao do iznemoglosti jer nas NEMA DOVOLJNO, molimo za podrsku svih nasih pacijenata, nemamo stanove, aute, u kreditima i dugovima, zivimo na sindikalne rate...pa za sta smo ucili tolike godine? Za ponizenje pri svakoj uplati plate? Toliko, hvala svima.
  • noname

    17.11.2023 16:54
    idemo po 2 događaja
    Ajd i Vi beli mantili samo da Vam ne otkriju da je politički štrajk ima vremena do 17-og kako je krenulo, bar jedan događaj u 7 dana

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.